De regula la aniversari, sarbatori si intalniri cu prietenii, gatesc eu, ceea ce imi place tare mult, insa anul asta mi-am zis ca as vrea sa gateasca altcineva pentru mine si cei dragi mie. Asa ca dupa indelungi cautari, pe...
Pentru pesto de leurda
Intr-un blender amestecati frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea pana ce obtineti un piure cu consistenta cremoasa,...
Intr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata.
Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc propriu se adauga mai spre sfarsit, atunci cand carnea...
Intr-o tigaie prajiti bacon-ul pana cand devine crocant, cam 6-8 minute. Scoateti baconul pe un prosop de hartie pentru a inlatura grasimea.
Topiti untul intr-o cratita incapatoare la foc mediu. Adaugati usturoiul, ceapa, morcovii...
Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit...
Intr-un bol zdrobiti pulpa de la cele 2 avocado (curatate de coaja) cu o furculita, adaugati sucul de lime, apoi celelalte ingrediente. Puteti servi guacamole cu chipsuri, sau cu o paine buna, proaspata.
Incalziti cuptorul la 175 de grade C si pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Faceti un piure din banane,apoi adaugati uleiul si vanilia. Intr-un bol amestati ovazul, fulgii de cocos, faina de migdale, fructele ( taiate bucati mici),...
Buna, si bine ati venit pe pagina meu! Sunt Mihaela, iar acest mic spatiu personal as vrea sa-l impart cu voi, cei care iubesc ca si mine gatitul, calatoriile si food styling-ul.
Nu as putea localiza in timp cand mi-am dat seama ca imi place sa gatesc insa, totul a inceput in copilarie, cand mirosurile, aromele si culorile mancarurilor ma atrageau ca un magnet in bucatarie. Mama incerca mereu sa ma trimita la joaca insa eu reuseam de multe ori sa raman intr-un mic coltisor si sa urmaresc mainile frumoase ale mamei amestecand diverse ingrediente.
Am stat mult pe ganduri pana sa demarez blog-ul, intimidata de multitudinea superbelor bloguri culinare deja existente, dar mi-am zis ca macar sa incep prin a-mi strange intr-un singur loc toate retele pe care vreau sa le pastrez si pe urma mai vedem. Fotografiile ce apar pe acest site sunt in cea mai mare parte facute de sotul meu, iar restul, incercari de-ale mele. Sper din tot sufletul sa trec de nivelul incercari….
Aniversarea mea la Cantine de Nicolai
De regula la aniversari, sarbatori si intalniri cu prietenii, gatesc eu, ceea ce imi place tare mult, insa anul asta mi-am zis ca as vrea sa gateasca altcineva pentru mine si cei dragi mie. Asa ca dupa indelungi cautari, pe...