Eu am procedat asa cu aluatul:
1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile...
Blatul:
Pudra de cacao se dizolva cu apa fierbinte si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt si siropul de cacao.
Incorporam, prin...
1.Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat cu 4 linguri de zahăr până când se obţine o spumă densă, tare.
2. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele rece.
3. Margarina se topeşte la foc mic. Adăugăm restul de zahăr, iar după ce zahărul s-a topit...
1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale.
2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cca 30 minute.
3....
1.Incepem prin a pune stafidele intr-un castron cu apa si le lasam sa se inmoaie cca 30 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator.
2. Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si amestecam pana se dizolva zaharul.
3....
1. Ouale se freaca cu zaharul si vanilia pana cand zaharul se topeste. Adaugam uleiul si amestecam bine.
2. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, sarea pe care le vom cerne in compozitia de ou.
3. Adaugam nucile si turnam compozitia in tava tapetata.
4. Introducem in...
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.
Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in...
Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)
Eu am procedat asa cu aluatul: 1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile...
Tort "Black forest"
Blatul: Pudra de cacao se dizolva cu apa fierbinte si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt si siropul de cacao. Incorporam, prin...
Chec ieftin si rapid cu ciocolata si stafide
1.Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat cu 4 linguri de zahăr până când se obţine o spumă densă, tare. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele rece. 3. Margarina se topeşte la foc mic. Adăugăm restul de zahăr, iar după ce zahărul s-a topit...
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)
1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale. 2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cca 30 minute. 3....
Primul meu cozonac :)
1.Incepem prin a pune stafidele intr-un castron cu apa si le lasam sa se inmoaie cca 30 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator. 2. Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si amestecam pana se dizolva zaharul. 3....
Brownies americane
1. Ouale se freaca cu zaharul si vanilia pana cand zaharul se topeste. Adaugam uleiul si amestecam bine. 2. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, sarea pe care le vom cerne in compozitia de ou. 3. Adaugam nucile si turnam compozitia in tava tapetata. 4. Introducem in...
Prajitura de post NISTISIMO
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt. Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in...