publicat la 02.05.2014
publicat la 26.04.2014
publicat la 26.04.2014
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciulama de ciuperci
Curatam ciupercile le spalam bine apoi le punem la fiert. Cand ciupercile au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem. Curatam ceapa, o taiem marunt,apoi o punem in tigaia cu ulei incins.Lasam pana ce devine aurie. Peste ceapa aurie punem cele 2 linguri de faina...
Ciuperci umplute
Curatam ciupercile si le spalam,apoi le rupem coditele.(ciupercutele mele au fost cam micute,nu am gasit mai mari ,dar de preferat sunt cele mari) Coditele le taiem marunt si le punem in tigaie impreuna cu ceapa si usturoiul taiate marunt, le lasam sa se caleasca.Cand sunt gata punem o mana de...
Omleta cu pastai verzi
Curatam ceapa si o punem in tigaia incinsa. Pastaile fierte le taiem ,apoi le punem peste ceapa in tigaie,mestecam din cand in cand pana se rumenesc. Batem ouale cu sarea si piperul iar dupa ce sau rumenit pastaile si ceapa punem ouale.Intoarcem pe partea cealalata,(cu grija ca eu le-am...
Dovlecei pane cu smantana
Curatam dovlecelul,il spalam si il taiem felii. Oule le batem impreuna cu smantana si sarea,apoi adaugam faina putin cate putin mestecand sa nu se formeze cocoloase.Punem faina pana obtinem un aluat putin mai gros ca cel de clatite.(eu am pus cam 6linguri) Punem cratita cu ulei la incins...
Dovlecel pane
Curatam dovlecelul de coaja,il spalam, apoi il taiem felii. Ouale le bate cu sarea si piperul.Faina o punem pe o farfurie. Uleiul il punem in tigaie sa se incinga. Cand toate sunt pregatite luam cu o furculita o felie de dovlecel si o dam prin ou apoi prin faina,inca o data prin ou si...
Fasole cu carnati
Fasolea am pus-o la fiert. Intre timp am taiat carnatii si i-am prajit. Dupa ce carnatii au fost gata i-am scos si tot aici am calit ceapa,cand ceapa a devenit aurie am pus bulionul de ardei si cel de rosii si am amestecat. O data fiarta fasolea am luat cu un polonic si am adaugat peste...
Tocana de cartofi
Am curatat ceapa,morcovul si pastarnacul dupa care le-am taiat si le-am calit . Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi.Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat cartofii,delikatul si am pus apa cat sa acopere cartofii.Am lasat sa fiarba cam 25min, apoi am adaugat bulionul de ardei impreuna cu...
Budinca de vinete
Dupa cum v-am spus eu am avut vinetele la congelator asa ca le-am lasat la dezghetat.Le-am lasat sa se scurga bine dupa care le-am tocat marunt. Ceapa impreuna cu usturoiul le-am curatat,le-am taiat dupa care le-am pus la calit.Cand au fost gata am adaugat vinetele tocate amestecand continuu...
Mancare de mazare cu cartofi si carnati
Carnatii i-am prajit putin dupa care i-am scos si tot in acelasi ulei am adaugat ceapa taiata marunt si morcovul rondele. Le lasam sa se rumeneasca putin dupa care adaugam 1-2 linguri de bulion de ardei facut in casa, carnatii si cartoful taiat in 8 bucati si lasam sa fiarba Dupa ce este...