Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete / Pizza

Paine Mozaic

In Piine la 15 Mar 2010

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala. Pe masa unsa cu ulei se...

Paine umpluta

In Piine la 10 Mar 2010

Pentru ca nu am tava mare de aragaz, mi-a ramas o buna bucata de aluat de la Focaccia alla genovese . Astfel ca am hotarat sa pun in practica painea celor de la Good Food, paine care mi s-a parut a fi foarte apetisanta. Si chiar este. :)) Aluatul se prepara la masina de paine, amestecand...

Focaccia alla genovese

In Piine la 9 Mar 2010

In cuva masinii de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios. Tava de cuptor se unge cu ulei de masline din belsug si in mijloc punem bila de aluat si lasam la crescut in...

Paine-floare

In Piine la 4 Mar 2010

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare+dospire. Se pun in cuva ingredientele uscate, apoi laptele amestecat cu apa calduta si untul topit. Aluatul obtinut se imparte in 7 bilute. Acestea se pun intr-o tava rotunda bine unsa cu ulei. Punem mai intai o bila in centrul...

Paine cu cartofi

In Piine la 1 Mar 2010

Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza. Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire. Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi...

Panini

In Piine la 1 Mar 2010

Aluatul l-am facut la masina de paine, programul de framantare + dospire. Se rastoarna aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 12 bilute. Fiecare bila de aluat se modeleaza sub forma de painita, dupa care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca o jumatate de...

Paine de stil vechi

In Piine la 21 Oct 2009

Punem  ingredientele in cuva masinii de paine in  urmatoarea ordine: apa si sare. Apoi adaugam cele doua tipuri de faina şi drojdia uscata. Selectam programul potrivit tipului de paine, greutatea painii ai culoarea dorita a cojii.  

Painea fermierului

In Piine la 18 Oct 2009

Punem  ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare şi zahar. Apoi adaugam faina şi drojdia uscata. Selectam programul de framantare+dospire. La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata. Ii dam forma rotunda si...

Piadine aromate

In Piine la 15 Oct 2009

Faina se amesteca intr-un castron cu sare,apoi cu restul ingredientelor. Se framanta pana aluatul devine neted si elastic. Lasam putin aluatul sa se odihneasca, apoi il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucatica de aluat o indindem cu sucitorul pe masa infaina, cat mai subtire posibil....

Turte englezesti cu faina integrala

In Piine la 13 Oct 2009

Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina. Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei...

Paine rotunda impletita

In Piine la 2 Oct 2009

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am folosit programul de framantare+dospire....

Bucte-paine pentru micul dejun

In Piine la 26 Sep 2009

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de 1 cm. Rulam foaia obtinuta pe lungime,apoi taiem in 16...

Paine buburuza

In Piine la 24 Sep 2009

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte cald. Se amesteca apoi toate ingredientele,la masina de paine,pentru a obtine un aluat moale,dar consistent. Daca e nevoie mai adaugati putina faina,dar nu mai mult de 50 g. Lasam la crescut,dupa care rasturnam aluatul pe masa de lucru...

Paine cu cascaval

In Piine la 21 Sep 2009

Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Aluatul dospit l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 5 parti aproximativ egale. Fiecare parte am intins-o cu sucitorul la o grosime de cca 0.5 cm,de latimea tavii de copt. Am uns cu putin...

Paine "Floarea-soarelui"

In Piine la 15 Sep 2009

Am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare plus dospire. Am impartit aluatul rezultat in 3 parti inegale.Partea medie si cea mai mare le-am impartit in cate 5 parti egale intre ele. Aceeasi procedura se aplica si bucatilor provenind din partea cea mai mare....

Paine impletita in 6

In Piine la 8 Sep 2009

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat. Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul....

Paine frantuzeasca

In Piine la 5 Sep 2009

Toate ingredientele le-am pus in ordinea descrisa in cuva masinii de paine.Am folosit programul de framatare+dospire. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 2. Mi-au iesit 2 paini mai mici,nu am tava mare,pentru o bagheta frantuzeasca autentica. :))...

Paine neagra

In Piine la 2 Sep 2009

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am ales programul de baza al masinii de paine,cel...

Colacei sarati

In Piine la 31 Iul 2009

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii de paine si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios.Nu se lasa la dospit. Aluatul obtinut il impartim in bilute mici.Fiecare biluta o intindem sub forma de snur.Unul din capete il aducem inspre mijloc,iar celalalt il trecem peste....

Pizza cu piept de pui

In Pizza la 12 Iul 2009

Blat: Toate ingredientele le punem la masina de paine,la programul de framantare+dospire. Sos: Sucul de rosii il punem la fiert  cu usturoi,sare,piper,zahar si oregano. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l adaugam peste sucul de rosii. Mai dam cateva clocote,dupa care lasam...

Paine cu dovlecei

In Piine la 3 Iul 2009

Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama. In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia. In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina. Am folosit programul...

Paine impletita

In Piine la 20 Mai 2009

Se freaca drosjidia cu putin lapte caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo.Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle. Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai...

Pizza cu ciuperci si sunca

In Pizza la 19 Mai 2009

Toate ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine,la programul de framantare+dospire.A fost gata dupa 1 ora si jumatate. Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus la fiert sucul de rosii cu usturoiul pisat,zaharul si restul condimentelor.Am lasat la racit. Aluatul...

Afisate 31 - 53 din 53 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]