Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete / Dulciuri

Cupcakes cu crema de mure

In Prajituri la 21 Dec 2014

Branza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor iaurtul de baut. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Compozitia...

Prajitura turnata cu mere caramelizate

In Prajituri la 4 Noi 2014

Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un vas incapator se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 30 Sep 2014

Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in...

Gogosi de post

In Dulciuri la 30 Sep 2014

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si...

Friganele dulci

In Dulciuri la 30 Sep 2014

Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul si extractul de vanilie. Turnam incet laptele si omogenizam. Inmuiem feliile de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit in tigaia cu putin ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi...

Felii de caramel cu ciocolata

In Prajituri la 29 Aug 2014

Mai intai vom prepara crema , pentru ca necesita un pic de timp. Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor...

O noapte la Venetia

In Prajituri la 29 Aug 2014

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava...

Tort cu bezea si piersici

In Torturi la 27 Aug 2014

Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat...

Rulada de cacao cu ciocolata

In Prajituri la 7 Iul 2014

Blat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua. Albusurile le batem...

Prajitura cu Dulce de Leche

In Prajituri la 7 Iul 2014

Intai de toate am preparat Dulce de Leche dupa metoda ce v-am aratat-o AICI .  Am fiert cutia de lapte (nedesfacuta) intr-o cratita cu apa timp de 2 ore, apoi am lasat la racit. Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se...

Negresa cu ciocolata si popcorn

In Prajituri la 7 Iul 2014

Blat: Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La...

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si nuca

In Dulciuri la 18 Iun 2014

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si nuca Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de biscuiti. Intr-un vas punem laptele, untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Punem vasul pe foc si...

Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata

In Prajituri la 18 Iun 2014

Blat: Ciocolata tocata o topim la foc mic sau la bain marie, impreuna cu untul taiat cubulete. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul si esenta de vanilie si mixam compozitia pana aceasta devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa...

Prajitura cu iaurt si ciocolata

In Prajituri la 2 Mai 2014

Blat: Untul de cocos il punem intr-o craticioara si-l topim pe baie de aburi. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata grosier cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul de cocos racit si...

Tort cu ciocolata si migdale

In Torturi la 11 Feb 2014

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma consistenta. Galbenusurile frecate bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom (dupa gust) se toarna incet peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Faina o amestecam cu praful de...

Prajitura cu mascarpone si miez de cafea

In Prajituri la 6 Feb 2014

Jeleul de cafea: Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece. Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste....

Tort de ciocolata cu zmeura

In Torturi la 14 Ian 2014

Blat: Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca...

Tarta cu afine

In Prajituri la 14 Ian 2014

Blat: Intr-un castron punem faina, zaharul, zaharul aromat, migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare. Amestecam usor pentru omogenizare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor, pana obtinem multe firimituri. Adaugam 2-3 linguri de lapte...

Negresa cu crema mascarpone

In Prajituri la 14 Ian 2014

Ciocolata si untul se topesc la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul in crema de ciocolata si mixam pana se topeste. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam incet iaurtul, omogenizam apoi incorporam incet si faina amestecata cu cacaoa, un...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 14 Ian 2014

Reteta de preparare a papanasilor Punem branza intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine cu o furculita, pana se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa obtinem o compozitie legata, ce se dezlipeste de castron. Daca mai este necesar se mai adauga putina faina. Pe masa...

Cheesecake cu afine si ciocolata alba

In Prajituri la 14 Ian 2014

Baza: Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor, apoi framantam un aluat elastic si omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider...

Tort cu ciocolata si crema de sampanie

In Torturi la 20 Dec 2013

Blatul este un blat clasic de pandispan . Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de lamaie se adauga peste albusuri si se amesteca usor. La sfarsit punem faina...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 9 Oct 2013

Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana  devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu...

Spirale cu nuca si scortisoara

In Dulciuri la 9 Oct 2013

Aluat: Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit. Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi facem o gaura in mijloc si punem ouale batute putin si amestecul cu lapte. Framantam pana obtinem un...

Cosulete de bezea cu inghetata

In Dulciuri la 9 Oct 2013

Cosulete de bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam...

Tort cu crema de cafea

In Torturi la 26 Aug 2013

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, nuca...

Prajitura cu Nesquik

In Prajituri la 5 Iul 2013

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam uleiul, apoi  Nesquik-ul si omogenizam. Turnam apa fierbinte, mixand continuu. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu...

Inghetata cu Nesquik

In Dulciuri la 5 Iul 2013

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, omogenizam si lasam la racit. Dam la congelator pentru 1 ora. Cand s-a racit foarte bine, bagam mixerul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, compozitie in care vom adauga laptele praf,...

Desert cu crema de iaurt si piscoturi

In Dulciuri la 5 Iul 2013

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa. Separat in alta vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana...

Inghetata de cafea

In Dulciuri la 5 Iul 2013

Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata. Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam. Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa...

Afisate 31 - 60 din 595 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]