Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe.
Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus .
Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune...
Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Se coc la 200 de grade pentru 20 – 25 de minute.
Între timp se prepară sosul...
Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime.
Se scobeşte miezul cu o linguriţă.
Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.
Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul...
Cartofii se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se scurg bine de zeamă şi se amestecă cu spanacul decongelat şi scurs şi el, brânza rasă, oul, usturoiul ras fin,un praf de piper, făina şi mărarul tocat.
Se pune ulei la încins şi se...
Se taie partea mai tare de la fiecare sparanghel.
Se spală şi se opăresc pentru 5 minute.
Se scot într-un castron cu apă cu gheaţă.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se înfăşoară fiecare sparanghel în câte o...
Se spală dovleceii şi se şterg.
Se taie sub formă de bastonașe, care se presară cu sare şi piper.
Se dau prin ou bătut şi se tavălesc prin pesmetul amestecat cu parmezan.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 200 grade...
Roşioarele şi cartofii se spală bine.
Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit.
Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se presară cu condimente.
Se toarnă într-un vas de cuptor şi se adaugă usturoiul cu tot cu...
Cartofii se pun la fiert, în coajă.
Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri.
Ouăle se bat cu piper, brânza rasă fin şi aproape tot caşcavalul ras şi el fin.
Cartofii fierţi se pun...
Se pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se adaugă sare şi piper după gust.
Se prepară ouăle ochiuri şi se pregăteşte o mămăliguţă...
Vânăta se taie în felii subţiri.
Se presară cu sare şi se frig pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Se rulează şi se pun deoparte.
Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc, apoi se adaugă puţină apă şi se lasă să se înmoaie.
Se...
Se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei.
Roşiile se taie cubuleţe, iar ardeii copţi fâşii. Se adaugă peste ceapă şi se pun şi foaia de dafin şi usturoiul tocat.
Se pune capac şi se fierbe totul la foc mic sau în cuptor.
Când e aproape...
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează aparatul pe funcţia FRY. Când s-a încins, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc pentru câteva minute. Se adaugă şi dovleceii tăiaţi în două pe lung, apoi bucăţi. Se selectează programul...
Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă....
Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii.
Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi...
Se curăţă păstăile şi se spală. Se scurg şi se adaugă peste ceapa şi usturoiul toacate şi călite în ulei. Se adaugă o cană de apă şi se pun la foc mic cu capacul vasului pus.
Între timp se coc ardeii pe plita. Când sunt gata se pun...
Cartofii se curăţă, se spală, şi se taie cubuleţe.
Se ung cu ulei, se pune dressingul, se adauga celelalte condimente, usturoiul ras după gust şi ceapa verde tocată. Se pune totul într-o tavă cu ulei, apă şi vin.
Se dă vasul la cuptor la foc potrivit. Se mai...
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în apă rece până când îi vom folosi.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei împreună cu morcovul tăiat rondele subţiri. Se adaugă apoi cartofii, apă cât să...
Roşiile şi dovlecelul se spală, se şterg şi se taie felii subţirele. Feliile de dovlecel se prăjesc în puţin ulei. Se scot pe hârtie absorbantă.
Ouăle se bat foarte bine şi se amestecă cu 150 g cascaval şi brânza rase şi un praf de piper.
Foaia de...
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in ulei incins. Se intorc sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
Se servesc presarati cu branza...
Tocanita cu naut
Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe. Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus . Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune...
Tigaie cu rosii, cartofi si oua
Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Se coc la 200 de grade pentru 20 – 25 de minute. Între timp se prepară sosul...
Zucchini cu pui si mozzarella
Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul...
Chiftelute de cartofi cu spanac
Cartofii se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scurg bine de zeamă şi se amestecă cu spanacul decongelat şi scurs şi el, brânza rasă, oul, usturoiul ras fin,un praf de piper, făina şi mărarul tocat. Se pune ulei la încins şi se...
Sparanghel la cuptor cu bacon si ou
Se taie partea mai tare de la fiecare sparanghel. Se spală şi se opăresc pentru 5 minute. Se scot într-un castron cu apă cu gheaţă. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se înfăşoară fiecare sparanghel în câte o...
Dovlecei crocanti
Se spală dovleceii şi se şterg. Se taie sub formă de bastonașe, care se presară cu sare şi piper. Se dau prin ou bătut şi se tavălesc prin pesmetul amestecat cu parmezan. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 200 grade...
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Roşioarele şi cartofii se spală bine. Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit. Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se presară cu condimente. Se toarnă într-un vas de cuptor şi se adaugă usturoiul cu tot cu...
Budinca de cartofi cu branza si broccoli
Cartofii se pun la fiert, în coajă. Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri. Ouăle se bat cu piper, brânza rasă fin şi aproape tot caşcavalul ras şi el fin. Cartofii fierţi se pun...
Mamaliga cu ciuperci si ou
Se pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se adaugă sare şi piper după gust. Se prepară ouăle ochiuri şi se pregăteşte o mămăliguţă...
Rulouri de vinete în sos de roşii cu usturoi
Vânăta se taie în felii subţiri. Se presară cu sare şi se frig pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Se rulează şi se pun deoparte. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc, apoi se adaugă puţină apă şi se lasă să se înmoaie. Se...
Mâncărică de roşii
Se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe, iar ardeii copţi fâşii. Se adaugă peste ceapă şi se pun şi foaia de dafin şi usturoiul tocat. Se pune capac şi se fierbe totul la foc mic sau în cuptor. Când e aproape...
Dovlecei scăzuţi – Multicooker
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează aparatul pe funcţia FRY. Când s-a încins, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc pentru câteva minute. Se adaugă şi dovleceii tăiaţi în două pe lung, apoi bucăţi. Se selectează programul...
Mâncărică de legume gratinată
Conopida ruptă în bucheţele se pune la opărit în apă cu sare pentru 8 – 10 minute. Se scurge de apă şi se dă deoparte. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de dovlecel şi un pic de apă....
Ardei copţi cu sos de smântână şi usturoi
Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii. Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi...
Păstăi cu ardei copţi şi roşii la cuptor
Se curăţă păstăile şi se spală. Se scurg şi se adaugă peste ceapa şi usturoiul toacate şi călite în ulei. Se adaugă o cană de apă şi se pun la foc mic cu capacul vasului pus. Între timp se coc ardeii pe plita. Când sunt gata se pun...
Cartofi condimentaţi la cuptor
Cartofii se curăţă, se spală, şi se taie cubuleţe. Se ung cu ulei, se pune dressingul, se adauga celelalte condimente, usturoiul ras după gust şi ceapa verde tocată. Se pune totul într-o tavă cu ulei, apă şi vin. Se dă vasul la cuptor la foc potrivit. Se mai...
Mâncare de cartofi cu mazăre şi smântână
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în apă rece până când îi vom folosi. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei împreună cu morcovul tăiat rondele subţiri. Se adaugă apoi cartofii, apă cât să...
Tartă cu roşii, dovlecei şi caşcaval
Roşiile şi dovlecelul se spală, se şterg şi se taie felii subţirele. Feliile de dovlecel se prăjesc în puţin ulei. Se scot pe hârtie absorbantă. Ouăle se bat foarte bine şi se amestecă cu 150 g cascaval şi brânza rase şi un praf de piper. Foaia de...
Cartofi crocanti cu branza
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in ulei incins. Se intorc sa se rumeneasca frumos pe toate partile. Se servesc presarati cu branza...