Macarons:
O conditie esentiala in realizarea lor este ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu 2-3 zile inainte, pastrate la frigider si scoase cu 12 ore inainte de a incepe sa le preparam. Deci...eu le-am lasat o noapte la temperatura camerei. Faina de migdale, impreuna cu zaharul...
Blaturi : Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam...
Garnisiti o forma de tarta cu aluatul de foietaj si intepati din loc in loc cu o furculita.Dati la frigider pentru a prepara continuarea.
Intr-un castron amestecati ingredientele pentru crema,desfaceti caisele in doua.
Garnisiti aluatul de tarta cu aceasta crema,deasupra...
Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale.
Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la frigider pana cand a fost gata crema.
Pentru compotul de cirese,am pus ciresele cu zaharul intr-o...
Se prepara un blat obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade.
Când este copt,se scoate si se lasa sa se raceasca inainte...
Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele.Lasati sa se racoreasca.
Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,galbenusurile se adauga in ciocolata topita,unul cate unul,amestecand bine.
Incorporati albusurile batute spuma,delicat,in compozitia...
Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade.
Crema:
Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si la urma faina amestecata cu cacao.
Se aseaza compozitia pe hartie de copt si se pune in tava, la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.
Se scoate cu grija blatul pe un prosop...
Macarons cu lamâie si mac
Macarons: O conditie esentiala in realizarea lor este ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu 2-3 zile inainte, pastrate la frigider si scoase cu 12 ore inainte de a incepe sa le preparam. Deci...eu le-am lasat o noapte la temperatura camerei. Faina de migdale, impreuna cu zaharul...
"INDIENELE" mele cu frisca
Blaturi : Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam...
Tarta cu caise si crema "frangipane"
Garnisiti o forma de tarta cu aluatul de foietaj si intepati din loc in loc cu o furculita.Dati la frigider pentru a prepara continuarea. Intr-un castron amestecati ingredientele pentru crema,desfaceti caisele in doua. Garnisiti aluatul de tarta cu aceasta crema,deasupra...
Chesecake cu cirese fara coacere
Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale. Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la frigider pana cand a fost gata crema. Pentru compotul de cirese,am pus ciresele cu zaharul intr-o...
Inima de capsuni
Se prepara un blat obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade. Când este copt,se scoate si se lasa sa se raceasca inainte...
Mini-sarlote cu spuma de ciocolata
Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele.Lasati sa se racoreasca. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,galbenusurile se adauga in ciocolata topita,unul cate unul,amestecand bine. Incorporati albusurile batute spuma,delicat,in compozitia...
Tarta cu crema de portocale si bezea
Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade. Crema: Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina...
Rulada cu crema de nuca de cocos
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si la urma faina amestecata cu cacao. Se aseaza compozitia pe hartie de copt si se pune in tava, la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Se scoate cu grija blatul pe un prosop...