Se aleg rosii carnoase, se spala, se curata de partea alb-verzuie de langa codita apoi se dau prin sita (masina de pasat, exact ca pentru bulion).
Ardeii se coc pe plita sau pe gratar, se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca, apoi se decojesc de pielita si se curata de seminte....
Din galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina). Aluatul se asaza pe planul de lucru uns cu ulei si se imparte in 2 parti egale (eu am impartit in 4 pentru ca, am facut 4 foi...
Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb.
Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat.
Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru...
Despre prepararea aluatului nu prea am multe de spus, am aruncat ingredientele in masina in acesta ordine:
-laptele incalzit la 40 de grade C
-galbenusurile si oul intreg batute putin cu sarea si zaharul
-untul topit - nu mai cald de 40 de grade C
-zahar vanilat si coaja rasa a unei...
Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o...
Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu...
Se amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 3-4 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia sa actioneze (face basici). Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face loc la mijloc...
Reteta mea de ketchup
Se aleg rosii carnoase, se spala, se curata de partea alb-verzuie de langa codita apoi se dau prin sita (masina de pasat, exact ca pentru bulion). Ardeii se coc pe plita sau pe gratar, se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca, apoi se decojesc de pielita si se curata de seminte....
Cum se face aluatul foietaj pentru placinta
Din galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina). Aluatul se asaza pe planul de lucru uns cu ulei si se imparte in 2 parti egale (eu am impartit in 4 pentru ca, am facut 4 foi...
Piept de curcan in sos de piper roz
Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb. Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat. Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru...
Colac de Paste cu mac si rahat
Despre prepararea aluatului nu prea am multe de spus, am aruncat ingredientele in masina in acesta ordine: -laptele incalzit la 40 de grade C -galbenusurile si oul intreg batute putin cu sarea si zaharul -untul topit - nu mai cald de 40 de grade C -zahar vanilat si coaja rasa a unei...
Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac
Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o...
Piept de pui umplut cu legume
Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu...
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?
Se amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 3-4 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia sa actioneze (face basici). Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face loc la mijloc...