jurnalulanei

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 12.07.2010

RETETE15
PRIETENI1
Retete

Breakfast * brunch

In Pizza la 7 Noi 2010

Pizza: Pentru blat am folosit aluatul de pizza de la Bella ( de cand l-am descoperit,am scapat de grija aluatului,este minunat,trebuie sa il incercati- daca nu ati facut-o deja).   Peste care am pus sos de rosii ( desi as fi vrut sa pun ca in reteta originala pesto, dar nu am...

O cina usoara , dulce si ...cam orientala :D

In Dulciuri la 7 Noi 2010

Se pune laptele la fiert, iar cand ajunge la punctul de fierbere se adauga zaharul ( indulcitorul praf), apoi cana cu faina de orez - in ploaie- si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.   Cand ajunge compozitia ca o smanatana mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa...

Chiftele dietetice de pui cu salata de legume

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Toate aceste ingrediente se amesteca , se formeaza chiftelutele , se aseaza pe hirtie de copt si se lasa la cuptor pina se rumenesc.

Tocana de august

In Mancaruri de legume la 28 Oct 2010

le-am tăiat cubuleţe, solzişori sau rondele, le-am aruncat în wok,l e-am lăsat să fiarbă pe aragaz cam 15 minute, după care le-am mutat în cuptor aproximativ 40 de minute şi gata mâncarea.

Ton la grill cu pasta de unt

In Ton la 28 Oct 2010

Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar. Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste pestele cald. ( este si mai buna cu chives in...

Salata "de toate"

In Salate la 28 Oct 2010

Initial am numit-o de avocado, insa are multe legume si m-am razgandit. Aceasta salata se poate prepara in post, pentru ca nu are nimic "de dulce" Se taie legumele marunt se asezoneaza si gata! Este un deliciu!

Ciuperci umplute

In Mancaruri de legume la 28 Oct 2010

Se spala bine ,se curata ciupercile, apoi se taie "piciorusele" ciupercilor; Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de vaca, cu sunca taiata marunt cu mararul tocat si picioarele ciupercilor tocate marunt, saram, piperam si  umplem ciupercile cu acest amestec. Apoi se dau...

Friptura casei

In Porc la 25 Oct 2010

Se ia frumusel o bucata de muschi ( chiar si cu os) si se fierbe si se spumeaza- asta dupa ce a fost foarte bine spalata in prealabil. Se scoate apoi carnea din oala in care a fiert,se cresteaza ca tabla de sah in patratele,se unge in intregime cu un pic de unt topit, se pune intr-o tava,...

Salata de seara

In Salate la 25 Oct 2010

 Se taie ingredientele si se amesteca. Ciupercile proaspete le taiem feliute si le calim in putin ulei de masline. Le adaugam in salata pe care o stropim cu zeama de la o lamiie.

Stevie cu orez

In Mancaruri de legume la 25 Oct 2010

Se spala stevia f bine; Se curata de pe tija frunzei; Intr-o apa ce clocoteste cu un pic de sare se pune stevia si se da in cateva clocote; separat se fierbe orezul ( in saculet); in cratita in care se va pregati mancarea se pune ceapa tocata marunt cu 2 linguri de bulion ,un pic de...

Rug (reteta arabeasca)

In Vita la 25 Oct 2010

Amestecam carnea cu legumele, dupa care formam cu mana chiftele mai mari, pe care le "tasam" ( le aplatizam) si le punem in grill pentru a se frige. Trebuie sa arate ca niste snitele mai mici. Se servesc cu orice fel de salate. ( dupa gustul fiecaruia)    

Sote de mazare cu broccoli si sos tomat

In Mancaruri de legume la 25 Oct 2010

Se spala legumele ( broccoli se "desface" in bucati mici ); se pun intr-o cratita: mazarea, broccoli, uleiul si apa si se lasa sa fiarba; dupa cateva clocote, se adauga untul si pasta de tomate, sarea si se da cratita la cuptor;la final se presara marar tocat fin;; se...

Ciuperci in sos alb

In Mancaruri de legume la 25 Oct 2010

Se spala ciupercile si se calesc intr-o jumatate de lingura de unt; Separat se prepara un sos alb dintr-o jumatate de lingura de unt+ o lingura de faina stinse in zeama de carne ( osul de piept de pui se fierbe separat); Apoi am turnat sosul peste ciuperci, l-am lasat sa dea in cateva clocote,...

Salata cu ton, cous-cous si legume de sezon

In Salate la 25 Oct 2010

pregatim couscous- ul (dupa instructiunile de pe ambalaj - intai rumenit un pic in tigaie cu ulei de masline si apoi fiert); in timp ce acesta fierbe ,pregatim legumele: le spalam, apoi le taiem cubulete rosiile si catravetii; eu am scos samburii maslinelor, dar le puteti pune si...

Mancare de fasole teci

In Mancaruri de legume la 25 Oct 2010

Am gatit-o tot in wok. Cum am procedat? Tare simplu.. Fasolea se scoate din borcan, se spala si se lasa la scurs in strecuratoare; intre timp, am pus in wok ulei, bulion, ceapa tocata marunt, si apa si am lasat sa fiarba. Dupa cateva minute se adauga fasolea, si rosiile taiate...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]