publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Broccoli, zucchini si rosii cherry in unt
Intr-o cratita punem apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam buchetelele de broccoli taiate si spalate, impreuna cu morcovul curatat de coaja. Cand sunt fierte, se scurg de apa si se pun intr-o farfurie. Ceapa o taiem julienne, usturoiul il strivim si le adaugam intr-o tigaie wok cu...
Cartofi noi rumeniti, cu rozmarin
Cartofii se spala bine, se lasa cu coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu sare (nu ii lasati sa se sfarame). Dupa ce s-au fiert, se scurg bine de apa si se pun pe un servet de hartie. Intr-o tigaie punem la incalzit ulei de masline,1-2 catei de usturoi striviti,...
Fasole pastai pane
Fasolea pastai se curata de capete, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita si se lasa circa 10-15 minute. Dupa ce a trecut timpul, se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca ouale cu sare si piper si faina cat cuprinde, se face o pasta, nu foarte groasa. Se...
Mazare cu broccoli sote
Broccoli se rupe in buchetele mai mici si se pune la fiert cand apa incepe sa clocoteasca. Se lasa cam 15 minute,dupa care se scurge si se lasa deoparte. Intr-o tigaie wok punem ceapa taiata marunt cu putin ulei de masline,lasam cateva minute la foc mic,adaugam broccoli fiert si mazarea...
Mancare de linte cu sos de smantana
Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o tigaie punem morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa solzisori, usturoiul strivit, unt si ulei de masline....
Fasole verde pastai in sos de unt
Ceapa se taie solzisori se pune intr o tigaie cu ulei de masline si unt,si se lasa la foc mic sa se inmoaie. Fasolea pastai se scurge de zeama,se taie cuburi mai mici si se pun peste ceapa inmuiata. Se pun condimentele se mai lasa 5-10 minute pe foc ,dupa care se poate servii. Se...
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
Ciuperciile champignon se curata de pielita de deasupra,se taie felii si se clatesc bine sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita sau ceaun se pune cubul de unt,si se lasa cateva minute sa se caleasca. Se adauga ceapa verde taiata feliute si se pune apa cat sa acopere. Cand a scazut...
Mazare cu ceapa si smantana
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga mazarea si apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand apa scade, iar ceapa este fiarta se pun smantana si condimentele, se amesteca bine, se mai lasa cateva minute pe foc dupa...
Mancare de linte cu praz
Prazul il taiem feliute,iar morcovul il dam pe razatoarea mare,le punem intr-un wok la calit in ulei de masline,dupa cateva minute se adauga putina apa,se lasa 3-4 minute. Lintea se streacoara,se spala sub jet de apa si se adauga in tigaie peste praz. Se pun condimentele si apa cat sa...
Chiftele de legume
Intr-o craticioara se pune apa cu sare,iar cand clocoteste se pun buchetelele de conopida la fiert.Se lasa cam 15-20 minute,se scot,se strecoara de apa si se paseaza. Ceapa se toaca marunt si se pune intr-un castron. Morcovul se da pe razatoarea mica,se scurge de zeama si se pune peste...
Mancarica de naut cu cartofi si praz
Se taie prazul rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si cartofii taiati cuburi si nautul scurs de zeama. Se condimenteaza,se adauga vinul alb,iar cand scade zeama de adauga apa cat sa acopere. Se lasa la foc mic sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga rosiile...
Ghiveci de legume
Ceapa o tocam marunt si o punem intr-un ceaun cu ulei la calit. Adaugam si ardeiul rosu taiat cuburi si lasam la foc mic cateva minute. Punem si morcovul taiat rondele. Dovlecelul se spala bine si se taie feliute sau cuburi cum doreste fiecare,cartofii ii taiem cuburi,iar ciuperciile le...
Chiftelute de cartofi
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja cu sare.Cand s-au fiert,se scurg,se curata cat sunt calzi si se dau pe razatoarea mare,impreuna cu ouale fierte.Se adauga usturoiul pisat,ceapa data pe razatoarea mica,patrunjelul tocat marunt,condimentele si un ou,se omogenizeaza si se lasa sa se...
Tocanita de ciuperci (2)
Ciupercile se curata de coaja, se clatesc bine si se taie feliute. Se pun intr-un ceaun, se adauga 1 cub maggi si se pune lapte cat sa acopere. Morcovul il taiem feliute, ceapa o tocam marunt iar ardeiul gras il taiem cubulete. Usturoiul il strivim dupa care il taiem marunt. Le punem la calit cu...
Pleurotus in sos de smantana
Spalam bine ciuperciile le taiem mai marunt si le punem la calit in ulei de masline.Usturoiul se striveste si se toaca marunt,se adauga in tigaie peste pleurotus,dupa care adaugam vinul alb.Se lasa sa fiarba la foc mic adaugandu-se putina apa si condimentele.Cand sunt aproape gata se face o pasta...
Vinete pane cu pesmet
Taiem capetele de la vanata si le aruncam,se clateste bine cu apa rece si taiem felii mai grosute.Se dau prin faina,ou si pesmet si le punem intr-o tigaie wok la prajit.Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Dovlecei pane
Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii potrivite (sa nu fie nici subtiri dar nici goase). Se clatesc cu apa rece si se aseaza pe un prosop de hartie. Se prepara o pasta din 3 oua batute bine si faina cat cuprinde. Asezonam cu sare si piper. Dam feliile prin pasta formata si le punem la...
Sote de dovlecel cu ardei gras si morcov
Morcovii ii dam pe razatoare si ii punem la calit in ulei de masline, stingem cu putin vin rosu, dupa care adaugam ardeiul gras taiat cubulete si dovlecelul taiat cuburi. Se lasa putin la calit, adaugam apa cat sa acopere, ca sa poate sa fiarba si dovlecelul. Se asezoneaza cu condimentele de mai...
Sote de mazare cu morcovi
Scurgem mazarea de apa din borcan, o clatim bine cu apa rece si o punem intr-o tigaie wok. Morcovul, ceapa si usturoiul il punem in robotul de bucatarie, le maruntim bine si le punem in tigaie peste mazare. Adaugam putin ulei de masline, lasam putin la calit si adaugam apa cat sa acopere totul....
Fasole scazuta cu cartofi si rosii
Intr-un ceaun punem cartofii taiati cubulete si fasolea congelata, adaugam putina apa. Ceapa, usturoiul si morcovul se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc, se pun intr-o tigaie cu ulei de masline la calit dupa care se adauga in ceaun si se pune apa cat sa acopere totul. Se lasa la foc mic...
Garnitura de dovlecei si morcovi
Taiem dovleceii feliute subtiri, impreuna cu morcovul. Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul se zbrobeste. Se pun toate legumele la calit in ulei de masline, condimentam cu sare si piper, dupa care adaugam apa cat sa acopere. Cand a scazut punem 1 ceasca de vin alb, putina boia dulce si putin...
Tocanita de legume
Se curata de coaja dovleceii, se taie cubulete, se curata si de seminte. Cartofii se taie si ei cubulete, la fel si ardeiul gras si telina, iar morcovul se taie rondele. Ceapa se pune la calit in ulei de masline, se adauga toate legume, se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert 30 minute....
Mancarica de legume
Cartofii se taie cubulete, dovlecelul se curata de coaja si de seminte si se taie la fel ca si cartofii. Morcovii si usturoiul se taie feliute. Ceapa se taie marunt si se pune impreuna cu morcovii la calit in ulei de masline. Se adauga si usturoiul si se pun condimentele, dupa 5-8 minute se...
Fasole cu carnati
Fasolea se lasa peste noapte in apa. A doua zi se fierbe in 2 ape. Intr-un ceaun se pune ceapa tocata marunt si morcovul ras in ulei de masline, se stinge cu vin rose, se adauga fasolea scursa, punem apa sa acopere, adaugam 1 cutie de rosii cuburi in bulion si se lasa la fiert. Se adauga si...
Legume la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se pun 10 minute la fiert in apa cu sare, se pun intregi. Intr-un alt vas se pun morcovii intregi si broccoli se lasa tot cca 10 minute. Se lasa putin la rece si se toaca marunt broccoli, morcovii feliute subtiri, iar cartofii se taie rondele. Se pun intr-o tava pe...
Pachetele asiatice cu legume si salsa rosa
Pachetele asiatice se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 20 minute la cuptor. Intre timp se pun cartofii cubulete la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa, se adauga lapte caldut si margarina. Se servesc impreuna cu sosul rosa sau orice alt sos
Cartofi cu morcov, ceapa si mozzarella
Cartofii se taie in 4 si se taie felii subtiri, morcovii ii taiem rondele, ceapa se taie solzisori subtiri, iar mozzarela se taie cubulete. Spalam cartofii, morcovii si ceapa si ii punem intr-o tigaie cu putin ulei, adaugam vegeta si punem un capac. Se tot amesteca, se adauga putina apa sa...
Pasta de spanac cu ou
Se lasa spanacul sa se decongeleze, dupa care se pune intr-o oala (eu l-am facut in ceaun) si se pune la fiert in 1/2 l lapte. Se adauga putina sare (aveti grija ca poate sa fie prea sarat) si putin piper, dupa jumatate de ora adaugam 5 linguri de smanatana, usturoiul si se piseaza (eu il...
Lenticchie con sugo e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)
Lintea se pune in apa timp de 2 ore. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica, usturoiul se toaca marunt si se pun toate la calit. Adaugam putin piper si boia dulce. Se adauga lintea si se pune apa cat sa acopere. Se lasa la fiert la foc mic, se adauga sare, piper, putin cimbru...
Tocanita de ciuperci
Se curata ciuperciile de coaja(eu asa le fac),se clatesc cu apa rece si se taie feliute.Se pun in ceaun ,deasupra punem lapte cat sa acopere si le punem la fiert! Separat punem morcovul ras si ceapa taiata marunt cu o lingura de ulei la calit. Usturoiul se piseaza,se face mujdei cu...