gratziela

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 06.04.2011

RETETE23
PRIETENI10
Retete

Dulceata de visine, uimitorul dulce acrisor

In Dulceata / Gem la 20 Iul 2011

Spala visinele, apoi curata-le de codite si samburi. Este bine sa faci într-o tura cam 2 kg de visine curatate (deci vei avea nevoie cam de 2 ½ kg de visine). Aseaza într-un bol un rand de visine, un rand de zahar, si tot asa pana ce termini , dar este bine ca ultimul strat...

Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă

In Dulceata / Gem la 18 Iul 2011

Spală caisele  în jet de apă rece fără să le ţii în apă căci îşi vor pierde din parfum. Curăţă de sâmburi tăind  în două caisele. Aşează într-un bol straturi de caise şi zahăr, după care, laşi cam 5-6 ore (poţi să aşezi bolul la...

Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2011

Cred că partea cea mai grea este curăţatul, dar nu trebuie să te sperii prea tare. Migăloasă este şi dulceaţa de cireşe sau vişine la care trebuie să le scoţi sâmburii. Deci,te înarmezi cu ceva răbdare, mănuşi de menaj (ceva mai groase), un cuţit mic şi cu lama...

Varză proaspătă călită şi cartofi noi prăjiţi

In Mancaruri de legume la 21 Iun 2011

Alege cartofii cei mai mici şi-i pune la înmuiat într-un bol cu apă rece. Îi laşi în apă cam 15 minute. Cât se înmoaie cartofii, pregăteşte varza: pune apă la fiert într-o cratiţă ceva mai mare, la care adaugi un praf de sare, nu prea mult....

Paté vegetal

In Vegan / Raw vegan la 11 Iun 2011

Cu o seară înainte, spală năutul şi-l pune la înmuiat precum fasolea boabe. A doua zi, când te-ai hotărât să intri în bucătărie, pune năutul la fiert împreună cu dafinul şi puţin cimbru. Sărează după gust. Năutul fierbe destul de greu, dar...

Drob de cartofi şi morcovi

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2011

  Curăţă legumele de coajă şi le speli într-un jet de apă rece. Rade cartofii, morcovii şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, taie mărunt ceapa şi răstoarnă-le într-un castron mai mare. Laşi la urmă cartofii pentru că ei se oxidează cel mai repede...

Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră

In Dulciuri la 29 Mai 2011

 Într-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua. Răstoarnă în bol, unul câte unul, gălbenuşele, mixând mereu. După ce s-au...

Rotocoale cu nuci

In Dulciuri la 25 Mai 2011

Am făcut o cafea solubilă destul de concentrată şi am amestecat-o cu zahărul şi cacao, şi, deşi îmi făcea poftă, am aşezat-o deoparte fără să mă gândesc la ea. Dar, oricum, până la urmă nu am rezistat, şi mi-am făcut şi mie o jumătate de ceaşcă de cafea pe...

Crema de usturoi

In Sosuri la 25 Mai 2011

Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender. Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să...

Supă cu omletă

In Supe la 24 Mai 2011

Curăţă de coajă ţelina, păstârnacul, morcovul şi ceapa uscată, după care le speli la jetul de apă rece. Într-o oală  de 5-6 litri pune 3-4 linguri de ulei şi aprinde focul la mediu. Taie mărunt ceapa şi în cuburi ţelina, morcovul şi păstârnacul pe...

Plăcintă din urdă cu brânză de burduf

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Amestecă brânza de burduf cu urda fără să pui sare deoarece brânza de burduf este destul de sărată. După ce ai amestecat bine, adaugă ouăle întregi, smântâna şi făina. Plimbă  bine spatula de lemn, să fii sigur că tot ce ai pus în castron...

Degeţele din morcovi

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2011

Curăţă morcovii de coajă şi-i spală bine în jet de apă rece. Pune la fiert apă într-o oală în care răstorni morcovii şi un praf de sare. Este bine să-i pui la  fiert când apa dă în clocot. Ai grijă să nu fiarbă prea mult căci se vor zdrobi....

Guguluf glazurat cu dorinţe de vacanţă

In Prajituri la 18 Mai 2011

Pune într-un bol pentru mixare toate ingredientele, şi mixează bine până se amestecă bine. Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unui chec. Miezul de nucă l-am zdrobit puţin, de preferat să-l laşi întreg sau bucăţi mai mari. Stafidele le-am înmuiat în...

Pască cu brânză dulce

In Prajituri la 8 Mai 2011

Pune într-un castron brânza şi mai mărunţeşte-o dacă  este bulgări. Sparge ouăle şi separă gălbenuşele de albuşuri. Bate  albuşurile bine se întăresc ca pentru bezea, după care adaugă câte puţin zahărul. Răstoarnă peste brânză...

Cozonacul meu cu nucă

In Prajituri la 8 Mai 2011

aluatul: Este bine să pregăteşti toate ingredientele de cu seară (mai puţin laptele) şi să le laşi pe masa din bucătărie. A doua zi, când eşti hotărât să te apuci de treabă, este bine să ai în bucătărie o temperatură potrivită (cam 20-22°C)....

Vegan_supă cremă verde

In Supe la 8 Mai 2011

Speli bine toate frunzele de ştevie şi leurdă şi le cureţi de codiţe. Cureţi ceapa verde şi usturoiul verde de frunzele veştede şi de mustăţile de la rădăcină, după care le speli foarte bine în jetul de apă rece, mai ales la îmbinarea frunzelor, acolo se...

Tort din fructe si blat cu nucă

In Torturi la 7 Mai 2011

Pentru început trebuie să faci blatul, care este foarte uşor de făcut: mixezi cam ½ oră 4 ouă întregi cu 300 gr. zahăr, după care adaugi 10 linguri de apă rece (câte două, alternind cu mixajul). Macină nucile şi adauga-le împreună cu praful de copt...

Legume in aspic

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2011

-am spalat toate legumele -am   curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime -dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja (nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!), si nu se va  zdrobi la fiert. -am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care...

Fasole bătută

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2011

Este bine să-ţi faci meniul de cu seară pentru a doua zi atunci când vrei să faci fasolea. Seara, înainte de culcare, curăţă fasolea de impurităţi, spal-o în 2-3 ape reci, după care o răstorni într-un vas cu dublă capacitate şi-l umpli cu apă. Laşi toată...

Prăjitură cu morcovi şi nuci

In Prajituri la 30 Apr 2011

 Pune într-un vas pentru mixare: ouăle, uleiul, apa, gemul, zahărul, făina, bicarbonatul şi praful de sare. Mixează bine, până ce toate ingredientele s-au încorporat. Separat, rade pe răzătoarea cu ochiuri mari morcovul care, în prealabil, l-ai curăţat...

Vegan_ dovlecei şi cartofi gratinaţi, o masă de duminică

In Vegan / Raw vegan la 30 Apr 2011

Pune   la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i   spăla bine. Şi pentru că rămâne destul timp cât fierb cartofii, poţi curăţa în linişte restul de legume: morcovii şi ceapa de coajă, ardeiul de cotor şi seminţe, iar la ceapa verde...

Praz cu ciuperci gratinate

In Vegan / Raw vegan la 30 Apr 2011

Spală bine ciupercile, taie din ele cubuleţe şi răstoarnă-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri de ulei. Răsfiră peste ele puţină sare grunjoasă, câteva frunze de cimbru şi tahon. Curăţă de coajă usturoiul, tocă-l sau taie în felii şi amestecă...

Plăcintă cu urdă

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2011

Pentru început trebuie să faci aluatul, deci pui ingredientele în aparatul de făcut pâine în ordinea pe care ţi-am spus-o, iar dacă nu ai, atunci va trebui să frămânţi la mână. După ce ai frământat aluatul cal ½ oră, îl pui la...

Afisate 1 - 23 din 23 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]