Mai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul,dupa care le scoatem intr-o strecuratoare,unde se scurg si se racesc, pentru a le putea...
Capsunile se fac piure, cu blenderul, la rece, nu le punem pe foc, pentru a pastra aroma si vitaminele. Le punem la congelator, pana cand se leaga bine, ca atunci cand le adaugam la crema de oua, sa aiba cam aceeasi consistenta. Batem albusurile spuma tare, la care adaugam 2 plicuri zahar pudra...
Maia
Lichefiem 50 gr drojdie proaspata cu putin zahar tos, adaugam 100 ml lapte caldut, 100 gr faina, amestecam, presaram faina peste maia si o lasam sa dospeasca.
Aluat
Amestecam, intr-un castron, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie si laptele in care...
Cum se prepara
Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina, galbenusurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smantana),...
Chec aperitiv multicolor
Mai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul,dupa care le scoatem intr-o strecuratoare,unde se scurg si se racesc, pentru a le putea...
Inghetata cu capsuni
Capsunile se fac piure, cu blenderul, la rece, nu le punem pe foc, pentru a pastra aroma si vitaminele. Le punem la congelator, pana cand se leaga bine, ca atunci cand le adaugam la crema de oua, sa aiba cam aceeasi consistenta. Batem albusurile spuma tare, la care adaugam 2 plicuri zahar pudra...
Cozonac cu dragoste
Maia Lichefiem 50 gr drojdie proaspata cu putin zahar tos, adaugam 100 ml lapte caldut, 100 gr faina, amestecam, presaram faina peste maia si o lasam sa dospeasca. Aluat Amestecam, intr-un castron, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie si laptele in care...
Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos
Cum se prepara Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina, galbenusurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smantana),...