Sursa: http://gatitcudragoste.blogspot.ro/2014/04/cozonac-cu-mac.html
Ingrediente
1 kg faina alba, 50 gr drojdie, 300 gr zahar , 7 oua, 300 ml lapte, 100 gr unt, 100 ml ulei, 1 lingura smantana, cate o fiola de...
Mai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul,dupa care le scoatem intr-o...
Capsunile se fac piure, cu blenderul, la rece, nu le punem pe foc, pentru a pastra aroma si vitaminele. Le punem la congelator, pana cand se leaga bine, ca atunci cand le adaugam la crema de oua, sa aiba cam aceeasi consistenta. Batem albusurile...
Maia
Lichefiem 50 gr drojdie proaspata cu putin zahar tos, adaugam 100 ml lapte caldut, 100 gr faina, amestecam, presaram faina peste maia si o lasam sa dospeasca.
Aluat
Amestecam, intr-un castron,...
Cum se prepara
Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina,...
Cozonac pufos cu mac
Sursa: http://gatitcudragoste.blogspot.ro/2014/04/cozonac-cu-mac.html Ingrediente 1 kg faina alba, 50 gr drojdie, 300 gr zahar , 7 oua, 300 ml lapte, 100 gr unt, 100 ml ulei, 1 lingura smantana, cate o fiola de...