Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper. Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari.
O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii...
Am curatat si spalat legumele, kaizerul l-am taiat bucati. Am pus de-am calit kaizerul , timp in care am tocat ceapa, apoi am adaugat-o in cratita peste kaizer. Am dat morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si l-am pus si pe el in cratita si am amestecat. Am taiat si ardeii si i-am pus si pe ei...
am facut doua omlete cu ciuperci si morcov (am calit ciupercile taiate destul de marunt, am adaugat si morcovul si dupa ce s-au inmuiat am adaugat ouale batute cu sare)
am taiat si batut pieptul, i-am condimentat (sare, piper), am feliat mozzarella
am luat cate o bucata de...
Din usturoi, sare, piper si ierburi se face un mujdei cu 3 linguri de ulei, cu care se unge fiecare bucata de carne, se pun bucatile de miel in tava si se toarna vinul si apa.
Se acopera cu folie si se da la cuptor la temp medie timp de o ora, apoi se da folia la o parte si se rumeste friptura...
picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa)....
Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori)
Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara.
Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata,...
Am condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran
in tava am pus legumele taiate
am pus carnea peste legume si am introdus in cuptor
dupa 1h de stat la 180°C, am scos tava din cuptor
am intors carnea, apoi am bagat-o iar la cuptor avind grija sa ridic temp....
Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci)
Apoi adaugam salamul taiat bucatele, usturoiul taiat marunt si cimbru
Carnea se amesteca cu ketchup, oua si pesmet
Adaugam legumele calite si punem compozitia intr-o forma...
Am feliat pieptul de pui si am batut cu ciocanul de snitele, apoi am condimentat. Am pregatit feliile de sunca si cascaval. In fiecare felie de pui batuta am aseazat cascaval, sunca si cascaval,apoi am impachetat (pliat) . Am dat snitelele astfel umplute prin oua (batute in prealabil ca pt...
Varza 'creata' umpluta
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper. Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari. O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii...
Varza calita
Am curatat si spalat legumele, kaizerul l-am taiat bucati. Am pus de-am calit kaizerul , timp in care am tocat ceapa, apoi am adaugat-o in cratita peste kaizer. Am dat morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si l-am pus si pe el in cratita si am amestecat. Am taiat si ardeii si i-am pus si pe ei...
Rulada de pui
am facut doua omlete cu ciuperci si morcov (am calit ciupercile taiate destul de marunt, am adaugat si morcovul si dupa ce s-au inmuiat am adaugat ouale batute cu sare) am taiat si batut pieptul, i-am condimentat (sare, piper), am feliat mozzarella am luat cate o bucata de...
Friptura de miel
Din usturoi, sare, piper si ierburi se face un mujdei cu 3 linguri de ulei, cu care se unge fiecare bucata de carne, se pun bucatile de miel in tava si se toarna vinul si apa. Se acopera cu folie si se da la cuptor la temp medie timp de o ora, apoi se da folia la o parte si se rumeste friptura...
Racituri (piftii)
picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa)....
Friptura aromata de porc
Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori) Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara. Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata,...
Cotlet cu legume la cuptor
Am condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran in tava am pus legumele taiate am pus carnea peste legume si am introdus in cuptor dupa 1h de stat la 180°C, am scos tava din cuptor am intors carnea, apoi am bagat-o iar la cuptor avind grija sa ridic temp....
Chec carne
Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci) Apoi adaugam salamul taiat bucatele, usturoiul taiat marunt si cimbru Carnea se amesteca cu ketchup, oua si pesmet Adaugam legumele calite si punem compozitia intr-o forma...
Snitele umplute
Am feliat pieptul de pui si am batut cu ciocanul de snitele, apoi am condimentat. Am pregatit feliile de sunca si cascaval. In fiecare felie de pui batuta am aseazat cascaval, sunca si cascaval,apoi am impachetat (pliat) . Am dat snitelele astfel umplute prin oua (batute in prealabil ca pt...