Oregano - descriere, utilizari si beneficii
Descrierea plantei
Oregano are frunze mici, verzi, si flori care pot varia de la alb la roz. Este o planta rezistenta, care poate creste in diverse tipuri de sol si conditii climatice.
Utilizari culinare
Oregano este un ingredient...
Mierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim
Incalzirea mierii nu o face toxica in mod direct, dar poate avea cateva efecte negative asupra compozitiei si valorii sale nutritive. Iata ce se intampla atunci cand mierea este incalzita:
Formarea HMF (Hidroximetilfurfural):...
7 moduri in care puteti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina
Bicarbonatul de sodiu este un aliat versatil si ecologic in gradinarit, avand numeroase utilizari benefice. Iata cateva moduri in care il poti folosi in gradina ta:
1. Combaterea fungilor si mucegaiurilor...
Ce este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara
Pecorino este un tip de branza italiana produsa din lapte de oaie. Este una dintre cele mai vechi branzeturi din Italia, datand din perioada romana. Exista mai multe varietati de pecorino, fiecare cu caracteristici si arome distincte,...
Cardamomul este un condiment foarte apreciat, cunoscut pentru aroma sa intensa si distincta. Este folosit in diverse bucatarii din intreaga lume, in special in cele indiene si orientale.
Descrierea Cardamomului
Cardamomul provine din semintele plantelor din familia Zingiberaceae,...
Coriandru: Introducere si Utilizari
Coriandrul este o planta aromatica populara, cunoscuta atat pentru frunzele sale, cat si pentru semintele sale, care sunt folosite ca mirodenii. Este utilizat pe scara larga in bucatariile din intreaga lume, inclusiv in cea asiatica, latin-americana,...
Beneficiile consumului de fructe deshidratate
Consumul de fructe deshidratate poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate, deoarece acestea sunt concentrate in nutrienti si antioxidanti. Iata cateva dintre beneficiile lor:
Bogate in nutrienti: Fructele deshidratate contin o...
In traditia crestina, Joia Mare este considerata ziua in care Iisus a instituit Sfanta Impartasanie sau Euharistia, in timpul Cinei cea de Taina. De asemenea, este ziua in care Iisus a spalat picioarele ucenicilor sai, exemplificand umilinta si slujirea fata de ceilalti.
In unele comunitati...
Experienta educativa: Gatitul este o modalitate excelenta de a-i invata pe copii despre alimentatie sanatoasa, nutritie si importanta unei alimentatii echilibrate. In timp ce pregatesc retete, copiii pot invata despre diverse alimente, grupe alimentare si beneficiile nutritionale ale diferitelor...
Cum si cand se planteaza ardeii iuti
Ardeii iuti sunt plante care se pot cultiva in gradina sau in ghivece, iar momentul si modul de plantare depind de climatul local si preferintele tale. Iata cateva sfaturi generale pentru cum si cand se planteaza ardeii iuti.
Momentul potrivit...
Oregano - descriere, utilizari si beneficii
Oregano - descriere, utilizari si beneficii Descrierea plantei Oregano are frunze mici, verzi, si flori care pot varia de la alb la roz. Este o planta rezistenta, care poate creste in diverse tipuri de sol si conditii climatice. Utilizari culinare Oregano este un ingredient...
Mierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim
Mierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim Incalzirea mierii nu o face toxica in mod direct, dar poate avea cateva efecte negative asupra compozitiei si valorii sale nutritive. Iata ce se intampla atunci cand mierea este incalzita: Formarea HMF (Hidroximetilfurfural):...
7 moduri in care puteti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina
7 moduri in care puteti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina Bicarbonatul de sodiu este un aliat versatil si ecologic in gradinarit, avand numeroase utilizari benefice. Iata cateva moduri in care il poti folosi in gradina ta: 1. Combaterea fungilor si mucegaiurilor...
Ce este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara
Ce este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara Pecorino este un tip de branza italiana produsa din lapte de oaie. Este una dintre cele mai vechi branzeturi din Italia, datand din perioada romana. Exista mai multe varietati de pecorino, fiecare cu caracteristici si arome distincte,...
Cardamom - introducere, beneficii si utilizari terapeutice
Cardamomul este un condiment foarte apreciat, cunoscut pentru aroma sa intensa si distincta. Este folosit in diverse bucatarii din intreaga lume, in special in cele indiene si orientale. Descrierea Cardamomului Cardamomul provine din semintele plantelor din familia Zingiberaceae,...
Coriandru: Introducere si utilizari
Coriandru: Introducere si Utilizari Coriandrul este o planta aromatica populara, cunoscuta atat pentru frunzele sale, cat si pentru semintele sale, care sunt folosite ca mirodenii. Este utilizat pe scara larga in bucatariile din intreaga lume, inclusiv in cea asiatica, latin-americana,...
Beneficiile consumului de fructe deshidratate
Beneficiile consumului de fructe deshidratate Consumul de fructe deshidratate poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate, deoarece acestea sunt concentrate in nutrienti si antioxidanti. Iata cateva dintre beneficiile lor: Bogate in nutrienti: Fructele deshidratate contin o...
Joia Mare semnificatie, traditii, obiceiuri
In traditia crestina, Joia Mare este considerata ziua in care Iisus a instituit Sfanta Impartasanie sau Euharistia, in timpul Cinei cea de Taina. De asemenea, este ziua in care Iisus a spalat picioarele ucenicilor sai, exemplificand umilinta si slujirea fata de ceilalti. In unele comunitati...
De ce e bine sa gatim impreuna cu copiii?
Experienta educativa: Gatitul este o modalitate excelenta de a-i invata pe copii despre alimentatie sanatoasa, nutritie si importanta unei alimentatii echilibrate. In timp ce pregatesc retete, copiii pot invata despre diverse alimente, grupe alimentare si beneficiile nutritionale ale diferitelor...
Cum si cand se planteaza ardeii iuti
Cum si cand se planteaza ardeii iuti Ardeii iuti sunt plante care se pot cultiva in gradina sau in ghivece, iar momentul si modul de plantare depind de climatul local si preferintele tale. Iata cateva sfaturi generale pentru cum si cand se planteaza ardeii iuti. Momentul potrivit...