botcrina

1

Bucataras
incepator

Beznea (Bihor)

Bucataras din 18.12.2011

RETETE121
PRIETENI137
Retete / Dulciuri

Prăjitură cu brânză dulce

In Prajituri la 17 Feb 2013

Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare. Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute. Între timp pregătim...

Dulceaţă din gutui

In Dulceata / Gem la 3 Dec 2012

După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare.  Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am...

Peltea din gutui

In Dulceata / Gem la 3 Dec 2012

Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja. Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica. Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il...

Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici

In Dulciuri la 29 Aug 2012

Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina. Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit. Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare. Între timp formăm biluţe cu...

Desert uşor de vară

In Dulciuri la 5 Iul 2012

Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit. Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste ingrediente până obţinem o cremă fină, pe care o păstrăm la frigider până se...

Gomboţi evreieşti

In Dulciuri la 29 Apr 2012

Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul. Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte. Luăm oala de pe...

Gogoşi cu gem de post

In Dulciuri la 9 Mar 2012

Într-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură  la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm să crească. Când a crescut maiaua, adăugăm şi celelalte ingrediente până...

Prăjitură Elena

In Prajituri la 5 Mar 2012

Pregătim pe rând trei blaturi, fiecare din câte trei albuşuri bătute spumă, trei linguri zahăr, trei linguri făină şi trei gălbenuşuri amestecate cu praf de copt. După ce terminăm de copt blaturile, topim o cană cu zahăr până obţinem un sirop dens...

Compot de pere intregi

In Sirop / Compot la 28 Feb 2012

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare. Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul. Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem...

Tort cifra unu

In Torturi la 26 Feb 2012

Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină. Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie.  Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de...

Colţunaşi cu gem şi pesmet

In Dulciuri la 21 Feb 2012

Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă. Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la...

Prăjitură pe hulug

In Prajituri la 15 Feb 2012

Încălzim puţin laptele, dizolvăm amoniacul în el, după care amestecăm cu toate ingredientele până obţinem un aluat potrivit. Împărţim coca în două şi le întindem pe fiecare in formă dreptunghiulară. Tăiem...

Tort inimioare din savarină

In Torturi la 14 Feb 2012

Separăm 6 ouă, peste gălbenuşuri punem jumătate din plicul de praf de copt  apoi îl stigem cu zeamă de lămâie, şi amestecăm bine. Batem albuşurile până obţinem o spumă tare, adăugăm zahărul în ploaie şi mai batem puţin. Când am terminat...

Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem

In Prajituri la 8 Feb 2012

Frecăm untul până devine pastă apoi adăugăm zahărul şi continuăm să amestecăm energic. Batem albuşurile şi le adăugăm peste compoziţia de unt cu zahăr. Într-un bol punem făină, cacao, coaja de portocală şi praful de copt apoi le amestecăm bine, după care le...

Gogoşi cu marmeladă de prune

In Dulciuri la 31 Ian 2012

Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să crească puţin.  După ce a crescut adăugăm în compoziţie celelalte ingrediente şi...

Prăjitură cu mere

In Prajituri la 22 Ian 2012

Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale. Lăsăm aluatul să se odihnească puţin. Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu...

Budincă de vanilie cu cremă fină de brânză

In Dulciuri la 15 Ian 2012

Preparăm budinca după cum scrie pe plic, cu lapte şi zahăr. O punem la răcit şi intre timp tăiem câteva fructe din compot feliuţe sau cubuleţe. Când s-a răcit budinca, adăugăm fructele şi crema de brânză fină şi amestecăm bine. Turnăm budinca in cupe de...

Afisate 31 - 47 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Salata de legume cu leurda si pui

publicat la 30.08.2015

Gem de prune roşii

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]