Numa' bun de pus pe masa
Spaghetti cu somon, capere şi lămâie
Data:08.12.2012Somonul a făcut de fiecare dată o asociere fericită cu lămâia şi caperele, dar parcă sosul... articol complet
Budincă de cartofi la cuptor
Data:08.12.2012Una dintre cele mai simple reţete, care combină practic 2 ingrediente şi 3 mirodenii. O... articol complet
Piftie de porc
Data:06.12.2012Piftia de porc, numită regional răcituri sau aituri (de la usturoi), este dintre cele mai... articol complet
Preparate tradiţionale din carne de porc
Data:06.12.2012Data de 20 septembrie, Sf. Ignatie al Antiohiei, este cunoscută în popor ca Ignatul porcilor.... articol complet
Carne de porc şi cârnaţi în untură
Data:03.12.2012Metodă tradiţională de conservare a cărnii de porc, alături de afumare, carnea la garniţă... articol complet
Sângerete
Data:03.12.2012Mezel cu origini romane, cu gust puternic, bogat în fier, sângeretele este o specialitate... articol complet
Tobă de porc
Data:01.12.2012Numită regional şi caş de carne, toba din carne de porc este, din multe puncte de vedere,... articol complet
Slănină fiartă cu usturoi şi boia
Data:30.11.2012Specialitate sezonieră, slănina fiartă de porc – aită (usturoiată) şi boită –... articol complet
Caltaboş
Data:30.11.2012Fratele de porc al cârnatului (hai că a fost bună asta:) ), caltaboşul, numit regional şi... articol complet
Jumări de porc
Data:30.11.2012Jumările de porc (numite regional şi jumeri sau jumere) sunt cea mai modestă parte a... articol complet
Orez cu ciuperci, mazăre şi ardei
Data:28.11.2012O reţetă de post care poate fi la fel de bine o garnitură excelentă pentru fripturi. Secretul... articol complet
Tocăniţă de cartofi cu chiftele
Data:26.11.2012O metodă excelentă de a folosi chiftelele este transformarea lor într-o mâncare. Iată-le... articol complet
Gogoşi – simple sau cu gem
Data:22.11.2012Ce bucurie mai sinceră şi mai dulce decât gogoşile?! Simple, pudrate doar cu zahăr, aşa... articol complet
Tocană de miel cu vin roşu
Data:20.11.2012O tocană de miel care cere mai multă răbdare decât îndemânare, pentru că aşteptarea va fi... articol complet
Spaghetti cu dovleac şi salvie
Data:19.11.2012Delicatesă vegetariană de sezon, când dovleacul este ieftin şi din abundenţă, această... articol complet
Sandviş cu pastramă, brânză şi muştar
Data:15.11.2012Un sandviş de toamnă simplu, care nu are nevoie de o reţetă propriu-zisă ci mai degrabă de... articol complet
Chiftele în sos de muştar cu verdeaţă
Data:12.11.2012Mai puţin cunoscute la noi decât clasicele chiftele marinate în sos de roşii, franţuzitele... articol complet
Prăjitură cu dovleac
Data:08.11.2012O prăjitură simplă şi ieftină, ideală pentru a pune în valoare sezonierul dovleac. Un... articol complet
Pui la cuptor cu salvie şi sos de lămâie cu verdeţuri
Data:06.11.2012O friptură pe cât de simplă pe atât de bună. Banalul pieptul de pui, fript cu tot cu os şi... articol complet
Supă de pui cu lăşcuţe
Data:05.11.2012Una dintre cele mai iubite şi răspândite reţete din Transilvania, supa de pui cu lăşcuţe... articol complet