Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\
Intr-o oala separata se da...
1. Ceapa se curata si se taie rondele.Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de piper.2. Din apa,otet,sare si zahar se fierbe un lichid care se toarna peste ceapa.Se infileteaza capacul si se pastreaza in camara,la loc racoros
1. Ardeii se scoc in cuptor sau direct pe flacara,se pun intr-un vas cu apa rece si se curata de pielite,cotor si seminte.
Din apa,sare,zahar si otet se prepara lichidul care se pune peste ardeii asezati in borcane.Capacele se infileteaza si borcanele se fierb 20-25 min la bain marie,apoi...
1. Gogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii.Se aseaza intr-un vas,iar peste ei se pune otetul,zaharul si sarea si le lasa 24 de ore la frigider pana isi lasa zeama si se inmoaie putin.Dupa ce si-au lasat zeama se aranzeaza in borcane,se pun boabele de piper,de mustar si...
1. Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore.Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta:ardeii pe lungime,morcovii rondele,ceapa bucati,varza bucati.
Se aranjeaza legumele in borcane,printre ele se pun boabele de piper si mustar si verdeturile....
Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5...
Ciupercile se fierb in apa cu sare,apoi se curata si se toaca marunt.Ceapa si gogosarul se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat.In uleiul incins se pune ceapa si se tine pe foc oana devine sticloasa,apoi se adauga gogosarul si se mai lasa 10 minute amestecand din cand in cand.Acum...
1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot.Dovleceii se scurg bine de apa si se fac pireu.Rosiile se oparesc,se decojesc si se...
1. Fasolea se pune de seara in apa.A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele.Restul legumelor,cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit,apoi le-am bagat la robot.Rosiile se oparesc,se decojesc si se baga si ele la maruntit.Cand fasolea a fiert,se scurge bine apa,apoi se...
Castravetii se aseaza in borcane impreuna cu rondelele de morcov.Apa,otetul,sarea,zaharul se pun intr-o cratita si se dau in clocot,apoi se opreste focul si se pun boabele de piper si mustar(puteti sa mai adaugati crengute de marar,visin,ceapa si usturoi).Se toarna lichidul caldut peste...
Morcovii se taie fasii de marimea borcanului in care se vor depozita.Apa,otetul,sare si zaharul se dau intr-un clocot si se opreste focul.Morcovii se aseaza"in picioare" in borcane si se toarna lichidul.
Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti.Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.Se lasa 24 ore , sa se patrunda totul bine. Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca. La...
Vinete,ardeiul galben,gogosari se coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt.
Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute ardeiul...
Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele...
Tocana de iarna cu fasole pastai
Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\ Intr-o oala separata se da...
Ceapa rosie murata
1. Ceapa se curata si se taie rondele.Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de piper.2. Din apa,otet,sare si zahar se fierbe un lichid care se toarna peste ceapa.Se infileteaza capacul si se pastreaza in camara,la loc racoros
Ardei capia decojit
1. Ardeii se scoc in cuptor sau direct pe flacara,se pun intr-un vas cu apa rece si se curata de pielite,cotor si seminte. Din apa,sare,zahar si otet se prepara lichidul care se pune peste ardeii asezati in borcane.Capacele se infileteaza si borcanele se fierb 20-25 min la bain marie,apoi...
Gogosari in otet
1. Gogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii.Se aseaza intr-un vas,iar peste ei se pune otetul,zaharul si sarea si le lasa 24 de ore la frigider pana isi lasa zeama si se inmoaie putin.Dupa ce si-au lasat zeama se aranzeaza in borcane,se pun boabele de piper,de mustar si...
Muraturi asortate
1. Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore.Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta:ardeii pe lungime,morcovii rondele,ceapa bucati,varza bucati. Se aranjeaza legumele in borcane,printre ele se pun boabele de piper si mustar si verdeturile....
Zacusca de vinete
Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5...
Zacusca cu ciuperci
Ciupercile se fierb in apa cu sare,apoi se curata si se toaca marunt.Ceapa si gogosarul se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat.In uleiul incins se pune ceapa si se tine pe foc oana devine sticloasa,apoi se adauga gogosarul si se mai lasa 10 minute amestecand din cand in cand.Acum...
Zacusca de dovlecei
1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot.Dovleceii se scurg bine de apa si se fac pireu.Rosiile se oparesc,se decojesc si se...
Zacusca de fasole boabe
1. Fasolea se pune de seara in apa.A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele.Restul legumelor,cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit,apoi le-am bagat la robot.Rosiile se oparesc,se decojesc si se baga si ele la maruntit.Cand fasolea a fiert,se scurge bine apa,apoi se...
Castraveti in otet
Castravetii se aseaza in borcane impreuna cu rondelele de morcov.Apa,otetul,sarea,zaharul se pun intr-o cratita si se dau in clocot,apoi se opreste focul si se pun boabele de piper si mustar(puteti sa mai adaugati crengute de marar,visin,ceapa si usturoi).Se toarna lichidul caldut peste...
Morcovi murati
Morcovii se taie fasii de marimea borcanului in care se vor depozita.Apa,otetul,sare si zaharul se dau intr-un clocot si se opreste focul.Morcovii se aseaza"in picioare" in borcane si se toarna lichidul.
Gogosari in suc propriu
Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti.Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.Se lasa 24 ore , sa se patrunda totul bine. Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca. La...
Zacusca de vinete
Vinete,ardeiul galben,gogosari se coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute ardeiul...
Tocana de legume cu orez pentru iarna
Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele...