De azi incepem un nou concurs, pentru voi,cititorii blogului. Condimentele sunt cele mai importante pentru ca mancarea sa aiba gust, fara ele macarurile ar fi fade si nimieni nu le-ar manca. Pasiune pentru bucatarie si afaf.ro organizeaza un concurs, numit...
Durata concursului- editia I: 16.01.2012-12.02.2012 Afisare castigator: 15.02.2012
Pentru cititorii blogului meu, indiferent ca sunt bloggeri sau persoane obisnuite care intra pe blog in cautarea unei retete, m-am gandit sa organizez un mic concurs (daca il...
Astazi vin cu un concurs special pentru sarbatorile care se apropie cu pasi repezi :). Stiu ca toti va pregatiti pentru a avea o masa imbelsugata cu bunatati numai una si una. Concursul este sponsorizat de Pastai de Vanilie si avem ca juriu pe Ana Maria Ciolacu , Mihaela Simiuc...
Se apropie Craciunul, sa facem o fapta buna.....
Pe Facebook am descoperit o campanie care se numeste “ Craciunul intr-o cutie de pantofi” .
Nu sunt platita sa scriu acest articol si nici nu as accepta sa primesc bani pentru acest lucru. Ceea ce m-a...
Usturoiul (Allium sativum) a fost cultivat din vremuri stravechi, romanii il cultivau pe suprafete intinse, fiind consumat de populatia saraca si fiind un aliment de baza pentru soldatii romani, care credeau ca acesta le sporea puterile si curajul in lupta. Se spune ca si cei care construiau...
Patrunjelul este o planta cu frunze verzi dispuse in manunchiuri dese si radacina pivotanta, alba. Atat frunzele, cat si radacina sunt intrebuintate, in special in domeniul culinar, pentru aromele lor potrivite pentru aproape orice fel de mancare: supe, sosuri, salate,tocanite etc....
Cardamonul este fructul plantei vesnic verzi Ellettaria cardamonum, din familia Zingiberaceae;este unul din condimentele cele mai vechi din lume.
Cardamonul a aparut pentru prima data in padurile din vestul Ghats,sudul Indiei,unde crestea in salbaticie.Astazi,creste in Sri...
Bucatarie franceza a fost facuta cunoscuta in secolul al XII, in perioada Catherinei de Medi si a fost perfectionata de parintele bucatariei franceze, Auguste Escoffier. Pentru francezi, bucataria este o adevarata arta, nu o necesitate.
Pentru ei, a lua masa in oras inseamna cultivare,...
Spalarea borcanelor si a sticlelor este o etapa foarte importanta care trebuie respectata daca vrem sa avem conserve reusite pentru iarna.Inainte de a incepe pregatirea conservelor alegem sticlele si borcanele necesare,se umple fiecare cu apa clocotita amestecat cu detergent,le...
Retete de la cititori, editia II
Durata concurs: 13.02.2012-14.03.201 Anuntare castigatori: 15.03.2012...
Cultiva-ti pasiunea pentru condimente
De azi incepem un nou concurs, pentru voi,cititorii blogului. Condimentele sunt cele mai importante pentru ca mancarea sa aiba gust, fara ele macarurile ar fi fade si nimieni nu le-ar manca. Pasiune pentru bucatarie si afaf.ro organizeaza un concurs, numit...
Concurs lunar
Durata concursului- editia I: 16.01.2012-12.02.2012 Afisare castigator: 15.02.2012 Pentru cititorii blogului meu, indiferent ca sunt bloggeri sau persoane obisnuite care intra pe blog in cautarea unei retete, m-am gandit sa organizez un mic concurs (daca il...
Prajiturele pentru Mos Craciun
Astazi vin cu un concurs special pentru sarbatorile care se apropie cu pasi repezi :). Stiu ca toti va pregatiti pentru a avea o masa imbelsugata cu bunatati numai una si una. Concursul este sponsorizat de Pastai de Vanilie si avem ca juriu pe Ana Maria Ciolacu , Mihaela Simiuc...
CRACIUNUL ÎNTR-O CUTIE DE PANTOFI
Se apropie Craciunul, sa facem o fapta buna..... Pe Facebook am descoperit o campanie care se numeste “ Craciunul intr-o cutie de pantofi” . Nu sunt platita sa scriu acest articol si nici nu as accepta sa primesc bani pentru acest lucru. Ceea ce m-a...
Usturoiul
Usturoiul (Allium sativum) a fost cultivat din vremuri stravechi, romanii il cultivau pe suprafete intinse, fiind consumat de populatia saraca si fiind un aliment de baza pentru soldatii romani, care credeau ca acesta le sporea puterile si curajul in lupta. Se spune ca si cei care construiau...
Patrunjelul
Patrunjelul este o planta cu frunze verzi dispuse in manunchiuri dese si radacina pivotanta, alba. Atat frunzele, cat si radacina sunt intrebuintate, in special in domeniul culinar, pentru aromele lor potrivite pentru aproape orice fel de mancare: supe, sosuri, salate,tocanite etc....
Cardamonul
Cardamonul este fructul plantei vesnic verzi Ellettaria cardamonum, din familia Zingiberaceae;este unul din condimentele cele mai vechi din lume. Cardamonul a aparut pentru prima data in padurile din vestul Ghats,sudul Indiei,unde crestea in salbaticie.Astazi,creste in Sri...
Bucataria frantuzeasca
Bucatarie franceza a fost facuta cunoscuta in secolul al XII, in perioada Catherinei de Medi si a fost perfectionata de parintele bucatariei franceze, Auguste Escoffier. Pentru francezi, bucataria este o adevarata arta, nu o necesitate. Pentru ei, a lua masa in oras inseamna cultivare,...
Conservele si muraturile pentru iarna
Spalarea borcanelor si a sticlelor este o etapa foarte importanta care trebuie respectata daca vrem sa avem conserve reusite pentru iarna.Inainte de a incepe pregatirea conservelor alegem sticlele si borcanele necesare,se umple fiecare cu apa clocotita amestecat cu detergent,le...