publicat la 12.05.2021
publicat la 12.05.2021
publicat la 15.04.2021
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu carne de miel
Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina. Le calim pana prind putina culoare, se rumenesc. Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai...
Supa crema de sparanghel
Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece. Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede. Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa ) am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am...
Ciorba de legume cu perisoare
Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi....
Supa crema de dovleac
In cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor. Cand dovleacul este copt si intra bine furculita in el, il decojim. Eu am folosit pentru 2 portii de supa o cana de 250 ml de pulpa....
Ciorba de miel reteta ardeleneasca
Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne. Am taiat bucatile mai mari de carne...
Ciorba de gulie cu cartofi
Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei....
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda , se lasa sa fiarba 10 minute . Dupa acest timp scurgem...
Ciorba de peste cu legume
Curatam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit. Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri ...
Supa crema de legume cu nuci si migdale
Pregatim legumele : -broccoli il desfacem in buchetele si il punem in apa rece . -morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul le curatam ,spalam si taiem in bucati (cu cat vor fi bucatile mai mici cu atat se vor gati mai repede ) Intr-o oala punem apa pe foc ( in loc de apa puteti...
Supa crema de sfecla rosie cu portocale
Curatam legumele si le spalam bine in apa rece . Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste ele apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele. Le punem la fiert si cand s-au inmuiat usor...
Supa crema de linte cu lapte de cocos
Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor. Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt. Ceapa am taiato solzisori, iar morcovul rondele subtiri. Intr-o oala am pus uleiul al incins. Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi...
Ciorba taraneasca de vacuta
Cantitatile depinde de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti . Mod de preparare: Carnea o spalam cu apa rece si o taiem cubulete . O punem la fiert si cand face spume luam cu lingura spuma . Legumele se curata si se taie separat in boluri . Adaugam morcovi, patrunjelul ...
Ciorba de vara
Legumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie cubulete mici si patrunjelul marunt . Intr-o oala se pune uleiul si se caleste putin ceapa, cand...