Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata, l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am taiat bucati.
Am...
Speli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci totul intr-un bol. Desfaci avocado, il stropesti cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze) si il tai...
Legumele le speli si le tai felii. Procedezi la fel si cu telemeaua. Amesteci ingredientele, adaugi zeama de lamaie si pufurile de ulei , presari semintele si servesti alaturi de un sarut dulce.
Fideliciosul il prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si scoti fideaua.
Rucola o speli sub jet de apa rece si o scurgi bine pe un prosop. Ridichile le speli si le tai felii.
Intr-un bol, asezi rucola, ridichile, bucatile de branza si Jambon, apoi adaugi fideaua si putin piper...
Vinetele se coc pe plita, se decojesc si se toaca marunt .
Ceapa o cureti si o dai pe razatoarea mica.
Din galbenus, mustar si ulei prepari maioneza.
Amesteci vinetele cu ceapa si maioneza, potrivesti de sare si o servesti cu mare pofta.
Pieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete.
Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta.
Intr-un bol amesteci toate ingredientele si pastrezi putin miez de portocala pentru decor.
Umpli cojile de portocale cu salata si...
- se fierb pastele in apa cu sare cca 15 minute, se scurg si se clatesc;
- feta,ouale si snitelele se tatie cubulete;
- ciupercile se dau un clocot, apoi se scurg;
- intr-un vas termorezistent se aseaza cele 5 ingrediente si se amesteca;
- se prepara dressing-ul( tzatziki) si se...
Porumbul se scurge de zeama
Broccoli se desface buchetele
Morcovii se taie rondele
Mozzarella se taie cubulete
Painea prajita se rupe bucatele
Intr-un bol mare se amesteca toate ingredientele si se asezoneaza cu uleiul de masline
Se lasa la rece 30 de minute
MOD DE SERVIRE:...
Pentru maioneza:
- se amesteca pufuletii cu mustarul, pana se obtine o pasta omogena;
- se adauga uleiul de masline in fir subtire, ca si la maioneza clasica;
- se adauga treptat laptele condensat, amestecand continuu;
-este indicat sa se foloseasca o lingura de lemn mica pentru...
Salata de toamna cu dovleac copt
Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata, l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am taiat bucati. Am...
Salata de avocado
Speli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci totul intr-un bol. Desfaci avocado, il stropesti cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze) si il tai...
Salata indragostita
Legumele le speli si le tai felii. Procedezi la fel si cu telemeaua. Amesteci ingredientele, adaugi zeama de lamaie si pufurile de ulei , presari semintele si servesti alaturi de un sarut dulce.
Salata de primavara
Fideliciosul il prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si scoti fideaua. Rucola o speli sub jet de apa rece si o scurgi bine pe un prosop. Ridichile le speli si le tai felii. Intr-un bol, asezi rucola, ridichile, bucatile de branza si Jambon, apoi adaugi fideaua si putin piper...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe plita, se decojesc si se toaca marunt . Ceapa o cureti si o dai pe razatoarea mica. Din galbenus, mustar si ulei prepari maioneza. Amesteci vinetele cu ceapa si maioneza, potrivesti de sare si o servesti cu mare pofta.
SALATA DE PUI IN PORTOCALA
Pieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete. Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta. Intr-un bol amesteci toate ingredientele si pastrezi putin miez de portocala pentru decor. Umpli cojile de portocale cu salata si...
SALATA 5 INGREDIENTE
- se fierb pastele in apa cu sare cca 15 minute, se scurg si se clatesc; - feta,ouale si snitelele se tatie cubulete; - ciupercile se dau un clocot, apoi se scurg; - intr-un vas termorezistent se aseaza cele 5 ingrediente si se amesteca; - se prepara dressing-ul( tzatziki) si se...
Salata crocanta de legume
Porumbul se scurge de zeama Broccoli se desface buchetele Morcovii se taie rondele Mozzarella se taie cubulete Painea prajita se rupe bucatele Intr-un bol mare se amesteca toate ingredientele si se asezoneaza cu uleiul de masline Se lasa la rece 30 de minute MOD DE SERVIRE:...
Salata a la russe
Pentru maioneza: - se amesteca pufuletii cu mustarul, pana se obtine o pasta omogena; - se adauga uleiul de masline in fir subtire, ca si la maioneza clasica; - se adauga treptat laptele condensat, amestecand continuu; -este indicat sa se foloseasca o lingura de lemn mica pentru...