Ceapa taiata julien se caleste intr-o cratita cu ulei . Se adauga morcovul taiat cubulete sau pe lung si prazul taiat in rondele. Dupa ce s-au calit putin se adauga orezul, complectand cu zeama de legume, plus sosul de la fasolea rosie. Daca aveti fasole uscata, dupa ce ati fiert-o, puteti folosi...
Muschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar. Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe lungime cat mai subtire. La fel si ciupercile, se spala si fara a scoate piciorusele se taie in fasii. Cu...
Se desfac ficatei, se pun intr-o sita si se da un jet de apa. Se aleg ficatei cu lobul intreg, se curata de firisoarele albe si pe centru se ruleaza fasiile de bacon, dand forma de papion. Se aseaza in tava unsa cu margarina si doar se pipereaza. Se adauga cateva linguri de apa si ulei. Se da la...
Taiem bucata de vitel astfel ca sa obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Ouale se fierb tare. Morcovul, ardeiul rosu si castraveti se taie fasi subtiri.
Pe o...
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins.
Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz...
Carnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Aceste se uniformizeaza prin batere, ca la paneuri. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Morcovul, ardeiul rosu, castraveti se taie fasi subtiri. Din cele...
Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada.
Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si...
Compozitia:
Intr-o cratita pe aragaz la foc mic, se distuie ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute.Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, impreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina...
De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar. Puneți sare, piper, așezați la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogoșar, morcov tăiat bețișoare, cașcaval ras și apoi rulam. Se fixează rulada cu scobitori. Pentru mazăre,...
Pilaf cu fasole rosie si bacon
Ceapa taiata julien se caleste intr-o cratita cu ulei . Se adauga morcovul taiat cubulete sau pe lung si prazul taiat in rondele. Dupa ce s-au calit putin se adauga orezul, complectand cu zeama de legume, plus sosul de la fasolea rosie. Daca aveti fasole uscata, dupa ce ati fiert-o, puteti folosi...
Gratar de manzat cu fenicul
Muschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar. Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe lungime cat mai subtire. La fel si ciupercile, se spala si fara a scoate piciorusele se taie in fasii. Cu...
Papioane din ficatei de pui
Se desfac ficatei, se pun intr-o sita si se da un jet de apa. Se aleg ficatei cu lobul intreg, se curata de firisoarele albe si pe centru se ruleaza fasiile de bacon, dand forma de papion. Se aseaza in tava unsa cu margarina si doar se pipereaza. Se adauga cateva linguri de apa si ulei. Se da la...
Rulouri din vitel impachetate in prosciutto
Taiem bucata de vitel astfel ca sa obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Ouale se fierb tare. Morcovul, ardeiul rosu si castraveti se taie fasi subtiri. Pe o...
Ficat de porc prajit cu mujdei
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins. Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz...
Rulada din carne de porc
Carnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Aceste se uniformizeaza prin batere, ca la paneuri. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi se bate. Morcovul, ardeiul rosu, castraveti se taie fasi subtiri. Din cele...
Costita cu cartofi in sos alb
Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada. Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si...
Sarmalute in foi de vita
Compozitia: Intr-o cratita pe aragaz la foc mic, se distuie ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute.Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, impreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina...
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare
De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar. Puneți sare, piper, așezați la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogoșar, morcov tăiat bețișoare, cașcaval ras și apoi rulam. Se fixează rulada cu scobitori. Pentru mazăre,...