Se spala zmeura - murele, le scurgem de apa si le punem in straturi alternative (zmeura - mure, zahar).
Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata.
Timp de fierbere: 30 minute.
Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte...
Se spala visinile, scoatem samburii si le punem in straturi alternative (zahar, visine). Lasam compozitia in frigider pana a doua zi.
Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata (atentie, se face multa spuma).
Timp de fierbere: 1 3/4 ora.
Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam...
Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit.
Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam.
Adaugam zaharul si-l mai lasam la fiert 50-60 de minute, daca e nevoie mai indepartam spuma. Cand este...
Pregatim budinca de frisca ( comf. plic), si-o lasam la racit. Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila un strat consistent de biscuiti si lasam o parte din ei pentru stratul superior.
Spalam casunile, le scurgem de apa si le...
Amestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea. Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si ungem foile cu...
Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare.
Lasam aluatul peste noapte la frigider.
Intindem aluatul: un cerc, il impartim in 8 triunghiuri si-l umplem cu magiun sau intindem foi mai inguste, il umplem cu magiun, il...
Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.
Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau...
Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom.
Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste...
Tapetam o forma de tort cu margine detasabila.
Blatul Maro:
Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute.
La fel vom proceda si cu blatul galben
Crema de Cacao:
Fierbem pudinca...
Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort,...
Blat:
Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.
Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.
Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia putina,...
Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.
Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.
Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.
Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il...
Tiramisu reţetă cu frisca
In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca.
Pregatim crema: batem crema mascarpone si separat frisca cu zaharul pudra, adaugam zaharul vanilat si esenta de migdale, pliculetul de capucino, asa...
Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao....
Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu...
Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit.
Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul,...
Blatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, faina, nucile prajite, praful de copt si ness-ul.
Coacem blatul, aproximativ 40 minute (foc potrivit). Dupa racire vom taia blatul in 3 parti egale.
Crema: batem putin crema de mascarpone cu frisca, adaugam...
Umplutura . Curatam merele, le dam prin razatoare. Adaugam zaharul si scortisoarele.
Blat. Amestecam ingredientele de la blat si intindem doua foi.
Asezam prima foaie intr-o tava cu hartie cerata, presaram putin gris pentru a absorbi zeama merelor din umplutura.
Punem...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca ingredientele pana cand obtinem un aluat mai consistent.
Vom pune compozitia la rece, timp de 30 minute.
Formam papanasii, fiecare colacel sa aiba si cate o biluta de papanasel.
Prajim papanasii in ulei pana cand devin brun-aurii.
Ii...
Fierbem orezul in apa cu sare , il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata cu ulei si gris.
Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina, zaharul, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si rum-ul.
Punem umplutura peste orezul...
Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra vanilat si frisca batuta.
Se scot samburii de curmala.
Se vor forma bile din branza, in mijlocul careia punem cate o curmala. Bilele gata formate se vor da prin glazura de ciocolata. Se vor pastra la frigider pana la consumare.
Gem de zmeura - mure
Se spala zmeura - murele, le scurgem de apa si le punem in straturi alternative (zmeura - mure, zahar). Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata. Timp de fierbere: 30 minute. Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte...
Gem de visine
Se spala visinile, scoatem samburii si le punem in straturi alternative (zahar, visine). Lasam compozitia in frigider pana a doua zi. Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata (atentie, se face multa spuma). Timp de fierbere: 1 3/4 ora. Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam...
Gem de caise
Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit. Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam. Adaugam zaharul si-l mai lasam la fiert 50-60 de minute, daca e nevoie mai indepartam spuma. Cand este...
Strawberry Cheesecake
Pregatim budinca de frisca ( comf. plic), si-o lasam la racit. Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila un strat consistent de biscuiti si lasam o parte din ei pentru stratul superior. Spalam casunile, le scurgem de apa si le...
Clatite cu dulceata
Amestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea. Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si ungem foile cu...
Cornulete cu magiun
Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il impartim in 8 triunghiuri si-l umplem cu magiun sau intindem foi mai inguste, il umplem cu magiun, il...
Prajitura cu rabarber
Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete. Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau...
Tort Kronstadt
Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom. Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste...
Tort cu trei creme
Tapetam o forma de tort cu margine detasabila. Blatul Maro: Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute. La fel vom proceda si cu blatul galben Crema de Cacao: Fierbem pudinca...
Tort Cioco-Porto
Blatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort,...
Cremsnit american
Blat: Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao. Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava. Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia putina,...
Tort fantezie cu branza si kiwi
Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila. Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava. Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina. Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il...
Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem crema mascarpone si separat frisca cu zaharul pudra, adaugam zaharul vanilat si esenta de migdale, pliculetul de capucino, asa...
Prajitura "Noapte si zi"
Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao....
Prajitura Fanta
Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu...
Tort Padurea Neagra
Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit. Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul,...
Tort Cappucino
Blatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, faina, nucile prajite, praful de copt si ness-ul. Coacem blatul, aproximativ 40 minute (foc potrivit). Dupa racire vom taia blatul in 3 parti egale. Crema: batem putin crema de mascarpone cu frisca, adaugam...
Prajitura cu mere
Umplutura . Curatam merele, le dam prin razatoare. Adaugam zaharul si scortisoarele. Blat. Amestecam ingredientele de la blat si intindem doua foi. Asezam prima foaie intr-o tava cu hartie cerata, presaram putin gris pentru a absorbi zeama merelor din umplutura. Punem...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca ingredientele pana cand obtinem un aluat mai consistent. Vom pune compozitia la rece, timp de 30 minute. Formam papanasii, fiecare colacel sa aiba si cate o biluta de papanasel. Prajim papanasii in ulei pana cand devin brun-aurii. Ii...
Budinca de orez cu aroma de lamaie
Fierbem orezul in apa cu sare , il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata cu ulei si gris. Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina, zaharul, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si rum-ul. Punem umplutura peste orezul...
Praline cu branza si curmale
Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra vanilat si frisca batuta. Se scot samburii de curmala. Se vor forma bile din branza, in mijlocul careia punem cate o curmala. Bilele gata formate se vor da prin glazura de ciocolata. Se vor pastra la frigider pana la consumare.