Pentru crema amestecam branza cu zaharul, apoi cu cate un galbenus de ou puse pe rand si la final se mixeaza cu mixerul frisca lichida incorporata cate un pic in crema de branza.
Intr-o tava dreptunghiulara punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea+lichior,1/3 din crema,iar un rand de...
Pentru aluat punem intr-un castron laptele caldut, zaharul si drojdia cu 2 linguri de faina(este ca o maia pentru paine).Se lasa la dospit 10 minute.
Faina se amesteca cu sarea, untul si oul, apoi punem maiaiua crescuta si framantam pana devine un aluat care se desprinde de maini.Daca mai cere...
Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.
Se...
Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.
Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.
Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade C, 45 minute. Gelatina se pune...
Desert Tiramisu
Pentru crema amestecam branza cu zaharul, apoi cu cate un galbenus de ou puse pe rand si la final se mixeaza cu mixerul frisca lichida incorporata cate un pic in crema de branza. Intr-o tava dreptunghiulara punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea+lichior,1/3 din crema,iar un rand de...
Desert placinta cu prune (mosocoarna)
Pentru aluat punem intr-un castron laptele caldut, zaharul si drojdia cu 2 linguri de faina(este ca o maia pentru paine).Se lasa la dospit 10 minute. Faina se amesteca cu sarea, untul si oul, apoi punem maiaiua crescuta si framantam pana devine un aluat care se desprinde de maini.Daca mai cere...
Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca
Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul. Se...
Desert tort cu crema de afine si branza
Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade C, 45 minute. Gelatina se pune...