publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata greceasca
Salata este exterm de simplu pe preparat, se spala legumele si se taie in cuburi mari, branza cuburi mari si ceapa verde rondele. Branza este foarte important sa fie de calitate, feta greceasca este imbatabila la textura si arome, va trebuie o branza sarata si ferma nu feta stil branza cremoasa...
Salata de cruditati cu ou
Preparare: intr-un bol mai mare punem un strat de salata, rosiile, castravetele si ridichiile taiate si lingura de porumb. Adaugam apoi morcovul si telina.Adaugam sarea si piperul proaspat macinat si amestecam cu grija. Garnisim la final salata cu un ou fiert tare taiat in patru, cu...
Salata de cruditati cu feta
Azi va propun o salata de cruditati cu feta, eu am pus 30 de grame de feta si mi s-a parut suficienta puteti sa puneti mai mult daca vreti. Ca si dressing am facut un sos dintr-o lingura de iaurt light, putin mustar si un fir de ulei de masline si ierburi uscate pentru salate ( puteti...
Salata de somon cu avocado
Preparare : asezam alternativ un strat de salata verde , unul de somon afumat si unul de avocado dat pe razatoare de mere . La sfarsit adaugam macrisul si dressingul. Amestecam cu grija si servim repede, de la zeama de lamaie salata nu se comporta foarte bine in timp. Este bine sa stiti...
Salata de somon afumat cu batoane de crab si verdeturi
Preparare : taiem somonul fasii inguste si subtiri. Batoanele de crab le taiem rondele si rosiile sferturi. Le asezam intr-un bol pe straturi si le asezonam cu sare si piper proaspat macinate. Turnam peste amestecul facut din ulei, apa, otet si ierburi aromate. Se amesteca cu...
Salata de tofu cu somon si ruccola
Eu am luat o branza Bio care pot sa zic ca a fost totusi buna. Eu am mai condimentat-o dupa ce am taiat-o cubulete cu sare, piper si putin ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se face un dressing cu sare, putin otet balsamic, un fir de ...
Salata cu piept de pui rotisat
Preparare : se taie legumele si se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi aromate si se toara peste el sosul de dressing. Se omogenizeaza bine si se serveste cu paine prajita. Eu am presarat si o umbra de parmezan peste ea, a fost delicioasa.
Cartofi calzi cu sos bechamel
Sosul bechamel se prepara dupa reteta aceasta : http://bucataria-sylviei.ro/sos-bechamel.html . Preparare: fierbem cartofii in coaja cu apa cu sare. Separat calim intr-o tigaie tefal bucatele de kaiser fara sa punem ulei si la final adaugam ceapa verde si mai lasam un...
Salata de vara cu somon si oua de prepelita
Preparare: se fierb ouale de prepelita in apa cu putina sare timp de 5 minute de cand au inceput sa clocoteasca. Intr-un vas mai mare se taie rosia si ceapa verde rondele si ardeiul si somonul fasii lungi si subtiri. Curatam ouale de prepelita si le taiem in 2 cu un cutit foarte bine...
Salata de vara asortata
Preparare: se taie legumele marunt ( eu am folosit placa ondulata) si se amesteca cu sare si putin piper pana la omogenizare. Dupa aceea separat intr-un bol facem dressingul din otet, ulei, fulgii de ceapa si ierburile aromate si il turnam peste salata, in felul asta gustul este...
Salata de cartofi cu maioneza
Am taiat cartofii cubulete si i-am amestecat incet cu o spatula cu restul ingredientelor, condimentam cu sare si piper si adaugam verdeata. Am decorat-o cu o floare de ridichie si am presarat peste putin marar uscat, ii da o aroma aparte, foarte buna. A fost pe cat de simplu de...
Salata cu feta si jambon crud afumat
Am taiat cubulete branza, patrate mai mari jambonul si legumele le-am feliat in 4 rosiile si jumatati de rondele castavetii si ceapa . Le-am asezat toate intr-un vas mai mare, am asezonat cu ulei, piper si ierburi si am amestecat cu grija cu o paleta. Sare nu am pus fiind sarat...
Salata de sfecla rosie
Preparare: fierbeti sfecla daca este cruda , verificand-o din timp in timp cu o furculita, atunci cand intra usor in ea este gata , nu trebuie sa fie prea moale ca nu e buna. Se curata sfecla si se marunteste, o puteti sau da pe razatoare ( cel mai adesea asa fac ) sau taia cubulete....
Salata de ton
Stoarcem bine tonul si il despartim pe lamele si le taiem cu grija. Taiem cu placa ondulata pentru un aspect mai frumos castravetele si ardeii copti, taiem sau rupem bucati mici salata si morcovul il aschiem lamele fine cu ustensila de curatat legume . Punem totul intr-un vas mai mare...
Salata de cruditati
Preparare: curatam castravetele lasand cate o fasie mica din loc in loc pt aspect, il taiem rondele la fel si ridichiile . Eu am folosit placa ondulata pentru a le taia ca sa dau un aspect mai frumos. Separat preparam intr-un bol amestecul de ulei si otetul balsamic, adaugam sarea, piperul...
Salata de vara cu ruccola
Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, adaugandu-se porumbul. Separat se prepara...