Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime.
Preparam blatul : se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul, faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina .
Ne apucam de caramel: Intr-o...
Separam albusurile de galbenusuri, mixam foarte bine albusurile, adaugam in ploaie zaharul, galbenusurile pe rand, faina incorporata cu praful de copt, esenta si colorantul. Dupa ce le-am incorporat bine, asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam fructele din...
Topim untura pe care o punem intr-un vas inalt, spargem ouale, adaugam zaharul, coaja de portocala, praful de copt si faina cat cuprinde, pana devine un aluat destul de omogen, ca cel pentru cornulete.
Se pastreaza din aluat cam cat un mar mare si se lasa deoparte. Cealalta parte se...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim untul pe care-l punem in laptele incalzit si cu drojdia dizolvata si se toarna in aluat apoi...
Rasturnata cu pere
Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime. Preparam blatul : se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul, faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina . Ne apucam de caramel: Intr-o...
Pandispan "Pitzi"
Separam albusurile de galbenusuri, mixam foarte bine albusurile, adaugam in ploaie zaharul, galbenusurile pe rand, faina incorporata cu praful de copt, esenta si colorantul. Dupa ce le-am incorporat bine, asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam fructele din...
Prajitura Zburlita
Topim untura pe care o punem intr-un vas inalt, spargem ouale, adaugam zaharul, coaja de portocala, praful de copt si faina cat cuprinde, pana devine un aluat destul de omogen, ca cel pentru cornulete. Se pastreaza din aluat cam cat un mar mare si se lasa deoparte. Cealalta parte se...
Mucenici moldovenesti
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim untul pe care-l punem in laptele incalzit si cu drojdia dizolvata si se toarna in aluat apoi...