Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se lasa la racit. Cand e aproape rece se formeaza cu palmele ude gomboti care se umplu cu gem de prune...
Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu :
apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate.
Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se pot da prin nuca de cocos (arata
foarte bine dar mie nu-mi place nuca de cocos).
Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei.
Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie...
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere.
Compozitia: Toate acestea se amesteca...
Gomboti altfel
Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se lasa la racit. Cand e aproape rece se formeaza cu palmele ude gomboti care se umplu cu gem de prune...
Bulgarasi
Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu : apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate. Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se pot da prin nuca de cocos (arata foarte bine dar mie nu-mi place nuca de cocos).
Melcisori
Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei. Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie...
PRAJITURA DELICIOASA CU MERE
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere. Compozitia: Toate acestea se amesteca...