Pentru ca aveam borcanul prea mic (5 l) si nu am vrut sa ramana legume, am mai cumparat inca unul de 4,2 l. Daca aveti un borcan de 10 l cantitatea de legume intra la fix :)
Am spalat bine toate legumele. Sfecla si morcovii le-am frecat cu un burete curat (folosit doar pt legume nu pt...
Am spalat bine legumele, am decojit morcovii si sfecla si le-am taiat in bucati mai mici sa incapa cat mai bine in borcan.
Pe fundul borcanului am pus tijele de la telina si am pastrat frunzele.
Peste telina am pus conopida, varza, morcovii si sfecla. Am incercat sa le asez...
Mai intai ne ocupam de gogosari. Ii spalam si le eliminam cotoarele. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.
Fiecare jumatate de ardei o taiem inca o data sau de 2 ori pentru a obtine bucati (fasii) mai mici si subtiri. Il spalam in cateva...
Merele se curata de coaja si de cotor.
Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul.
Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa.
Se lasa pe foc mic pana cand scade tot...
Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera.
Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie.
Nu le fierbem pana devin foarte moi, ci le lasam mai tari putin (noua asa ne plac).
Se pune compotul in...
Am pus la copt vinetele si ardeii. Intre timp am tocat ceapa si ciupercile cu robotul marunt.
Cand s-au copt vinetele le-am curatat si le-am taiat marunt (eu nu le tai cu robotul, pentru ca nu-mi place sa le pregatesc pasta, ca pentru salata). Le fel am procedat si cu ardeiul copt....
Muraturi cu struguri
Pentru ca aveam borcanul prea mic (5 l) si nu am vrut sa ramana legume, am mai cumparat inca unul de 4,2 l. Daca aveti un borcan de 10 l cantitatea de legume intra la fix :) Am spalat bine toate legumele. Sfecla si morcovii le-am frecat cu un burete curat (folosit doar pt legume nu pt...
Muraturi asortate
Am spalat bine legumele, am decojit morcovii si sfecla si le-am taiat in bucati mai mici sa incapa cat mai bine in borcan. Pe fundul borcanului am pus tijele de la telina si am pastrat frunzele. Peste telina am pus conopida, varza, morcovii si sfecla. Am incercat sa le asez...
Gogosari in sos de rosii
Mai intai ne ocupam de gogosari. Ii spalam si le eliminam cotoarele. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. Fiecare jumatate de ardei o taiem inca o data sau de 2 ori pentru a obtine bucati (fasii) mai mici si subtiri. Il spalam in cateva...
Gem de mere
Merele se curata de coaja si de cotor. Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul. Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa. Se lasa pe foc mic pana cand scade tot...
Compot de gutui
Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera. Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie. Nu le fierbem pana devin foarte moi, ci le lasam mai tari putin (noua asa ne plac). Se pune compotul in...
Zacusca
Am pus la copt vinetele si ardeii. Intre timp am tocat ceapa si ciupercile cu robotul marunt. Cand s-au copt vinetele le-am curatat si le-am taiat marunt (eu nu le tai cu robotul, pentru ca nu-mi place sa le pregatesc pasta, ca pentru salata). Le fel am procedat si cu ardeiul copt....