Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte bine.
Felierea cartofilor se face cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei...
Alegem o bucată frumoasă de mușchi de vită pe care o asezonăm cu sare, piper și cimbrișor (cimbrișorul potențează gustul cărnii, nu îl acoperă), lasăm carnea sa se odihnească în timp ce tăiem legumele în bucăți mari.
Într-o tigaie de teflon, de preferat...
Rețeta nu a fost schimbată, practic este cu totul altceva.
Fierbem oul, curățam ardeiul de semințe și îl tăiem în triunghiuri egale.
Într-o tigaie încălzim 4-5 picături de ulei în care o sa frigem bucățile de ardei, ardeiul trebuie să se înmoaie...
Bezeaua: batem spuma 3 albusuri, la temperatura camerei, cu un praf de sare si 3 picaturi de otet, cand capata o consistenta cremoasa adaugam zaharul, amidonul si continuam procesul de mixat pana cand compozitia ramane pe paleta mixerului. Incingem cuptorul la 150 grade si coacem timp de...
Mod de preparare Sos Bolognese:
Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de legume impreuna cu carnea de vita pana se inmoaie (2-3 minute). Adaugam rosiile si apa si lasam la foc...
Bucata de carne hasurata pe partea superioara, cea cu sorici, se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat pacinat si cimbru uscat.
Incalzim cuptorul la 170 de grade si introducem bucata de carne pentru 90 de minute acoperita cu o folie din aluminiu, mai jos o fotografie cu porcul dupa...
– Amestecam ingredientele uscate.
– Untul si uleiul le incorporam in amestecul de seminte si faina.
– Se adauga apa si se framanta pana se formeaza un aluat cu o consistenta ferma.
– Cu ajutorul sucitorului/facalet :) se intinde o foaie subtire si se...
Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia.
Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand...
-Curatam puiul de eventualele pene, desprindem usor pielea fara a o rupe.
-Aromatizam untul cu marar, busuioc, coaja de lamaie, patrunjel.
-Tocam patrunjelul, mararul, busuiocul, un catel de usturoi si coaja de lamaie.
-Introducem in pui lamaia, dupa ce i-am ras coaja, ceapa si doi catei...
Chipsuri de cartofi
Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte bine. Felierea cartofilor se face cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei...
Mușchi de Vită cu Legume
Alegem o bucată frumoasă de mușchi de vită pe care o asezonăm cu sare, piper și cimbrișor (cimbrișorul potențează gustul cărnii, nu îl acoperă), lasăm carnea sa se odihnească în timp ce tăiem legumele în bucăți mari. Într-o tigaie de teflon, de preferat...
Salată de ardei
Rețeta nu a fost schimbată, practic este cu totul altceva. Fierbem oul, curățam ardeiul de semințe și îl tăiem în triunghiuri egale. Într-o tigaie încălzim 4-5 picături de ulei în care o sa frigem bucățile de ardei, ardeiul trebuie să se înmoaie...
Sandvis de bezea cu crema de ciocolata
Bezeaua: batem spuma 3 albusuri, la temperatura camerei, cu un praf de sare si 3 picaturi de otet, cand capata o consistenta cremoasa adaugam zaharul, amidonul si continuam procesul de mixat pana cand compozitia ramane pe paleta mixerului. Incingem cuptorul la 150 grade si coacem timp de...
Lasagna Bolognese
Mod de preparare Sos Bolognese: Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de legume impreuna cu carnea de vita pana se inmoaie (2-3 minute). Adaugam rosiile si apa si lasam la foc...
Piept de porc la cuptor - Slow Cooked Pork
Bucata de carne hasurata pe partea superioara, cea cu sorici, se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat pacinat si cimbru uscat. Incalzim cuptorul la 170 de grade si introducem bucata de carne pentru 90 de minute acoperita cu o folie din aluminiu, mai jos o fotografie cu porcul dupa...
Biscuiti cu seminte - biscuiti digestivi
– Amestecam ingredientele uscate. – Untul si uleiul le incorporam in amestecul de seminte si faina. – Se adauga apa si se framanta pana se formeaza un aluat cu o consistenta ferma. – Cu ajutorul sucitorului/facalet :) se intinde o foaie subtire si se...
Orange Cake
Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia. Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand...
Pui in crusta de verdeturi
-Curatam puiul de eventualele pene, desprindem usor pielea fara a o rupe. -Aromatizam untul cu marar, busuioc, coaja de lamaie, patrunjel. -Tocam patrunjelul, mararul, busuiocul, un catel de usturoi si coaja de lamaie. -Introducem in pui lamaia, dupa ce i-am ras coaja, ceapa si doi catei...