Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline si ii introducem la cuptor pentru 30-35 de minute.Lasam cartofii sa se raceasca la tempertaura camerei apoi adaugam branza sfaramata, ceapa verde taiata marunt.si otetul.O servim rece.
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor.
Separat amestecam ouale cu restul de lapte si cu scortisoara si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina....
Feliem painea si asezam feliile intr-o tava grill incinsa sau in cuptor pana cand se rumenesc.
Amestecam conservele de ton cu ceapa rosie (verde) taiata marunt si asezonam cu sare si piper.
Pe fiecare felie de paine distribuim tonul si servim.
Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper,usturoi verde taiat marut sau pisat si patrunjel taiat marunt.
Lasam la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi il punem intr-o cratita si il prajim usor pe toate partile in 2 linguri ulei de masline.Cand isi...
Intr-un bol amestecam sucul de rosii, ceapa taiata cubulete, usturoiul feliat si condimentele. Intr-un vas yena uns cu ulei de masline turnam sosul si asezam pestele deasupra. Dam la cuptor 15 minute, apoi intoarcem pestele si mai lasam 15 minute.
Servim cu mamaliga si sos de usturoi sau cu o...
Taiem ceapa julienne si o calim in ulei de masline. Eu am adaugat si 3 linguri de apa, pentru a avea o varianta mai sanatoasa. Dovleceii se taie felii foare subtiri. Adaugam dovleceii peste ceapa si lasam pe foc mic pana ce acestia se inmoaie.
Se unge un vas de yena cu ulei de masline si...
Taiem pieptul de pui cubulete si il punem la incalzit intr-o tigaie teflonata fara adaos de ulei. Adaugam 1 lingurita condimente pentru pui.
In fiecare tacos punem cate 1 lingura sos tzatiki (nu cred ca mexicanii folosesc acest sos, dar noua asa ne-a placut), cubulete de piept de pui, sos...
Avem nevoie de 3 litri de lapte. Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte). Acoperim borcanele cu capace.
Incalzim...
Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam puiul si sarea. Cand sunt fierte legumele si carnea strecuram supa.
In supa obtinuta punem carnea si cateva bucati de morcov (daca va plac), borsul si o punem...
Taiem pieptul de pui in felii inguste, le condimentam cu sare si piper si le prajim intr-o tigaie neaderenta, fara adaos de grasime.
Separat, incingem 2-3 linguri ulei de masline in care aruncam feliile de paine taiate cubulete. Cand sunt rumenite le aromatizam cu 2 catei de usturoi...
Pulpele curatate in prealabil le prajim usor in 3 linguri ulei. Le prajim doar 3-4 minute pe fiecare parte, apoi adaugam cate un pic de apa, pana ce acestea sunt fierte.Intre timp pregatim mazarea.Intr-o tigaie teflonata incalzim 3 linguri de ulei. Adaugam zaharul si lasam pana isi schimba usor...
Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare.
Intr-una din ele amestecam 2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta craticioara punem 1 lingura cacao si 1 lingura si jumatate de amidon.
Punem craticioarele pe foc si...
Punem 8 oua la fiert. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute.
Taiem ouale in 2 si scoatem galbenusul. Intre timp facem un sos de maioneza dintr-un galbenus de ou, mustar, sare, piper.
Cand maioneza este gata, adaugam galbenusurile de la cele 8 oua fierte, untul (la...
Taiem ardei copti in fasii subtiri.Incalzim 2 linguri de ulei si calim timp de 5 - 6 minute fasiile de ardei. Apoi adaugam branza sfaramata.
Adaugati sare numai daca este necesar.
Se poate servi si calda si rece.
Pentru aluat amestecam drojdia cu zaharul si cu 50 ml lapte caldut. Lasam sa dospeasca 10 minute, apoi o turnam peste faina. Amestecam usor, adaugam laptele, sarea si uleiul. Framantam si lasam aluatul la crescut timp de 1 ora.
Intindem aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm si...
Fierbem carnea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovul ras pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Fierbem 15 minute apoi adaugam si cuburile de cartofi. Adaugam sare dupa gust.
Dupa ce sunt fierti cartofii adaugam hreanul ras, cimbrul si otetul.
Servim ciorbita cu ardei...
Spalam si pregatim legumele. Rupem frunzele de salata, taiem fideluta/rondele ceapa, castravetii,ardeii. Asezam ingredienele pe 2 platouri.
Intre timp punem grill-ul la incins si il ungem cu putin ulei. Cand s-a incins tigaia punem branza feliata. O rumenim pe o parte si o intoarcem, apoi o...
Spalam ciupercile si le asezam in 2 tigaite de lut. La fel de bune sunt si vasele de yena.
Peste ciuperci adaugam ulei de masline si sare
Zdrobim usturoil si il amestecam cu ciupercile. Apoi, le dam la cuptor timp de 20 de minute
Taiem cascavalul in felii subtiri (eu am folosit cutitul...
Mixati branza cu sarea si hreanul. Separat batem frisca si o incorporam usor in crema de branza.
Pe fiecare felie de sunca punem cate 1 lingura de crema si rulam.
Decoram cu felii de rosii Cherry si patrunjel.
Pregatim tava de muffin. Pentru un aspect mai rustic, de toamna, eu am ales sa inlocuiesc formele de hartie pentru muffins cu hartie simpla de copt.
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul.Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos.Adaugam 60 ml de lapte si...
In primul rand incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecam faina cu malaiul, zaharul, praful de copt, sarea.si uleiul. Adaugam oul si laptele si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam ardeii iuti taiati marunt si condimentele.
Ungem un vas de yena cu diametru de...
Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita. Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de...
Somonul se curata si se spala, apoi se taie cubulete.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul si 1/2 legatura de patrunjel tocat. Calim foarte putin apoi adaugam cuburile de somon.
Prajim somonul usor pe ambele parti, apoi turnam sucul de la lime. Mai lasam...
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina.
Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios.
Lasam aluatul la frigider 1...
Amestecam merele rase cu zaharul, cu bicarbonatul si cu esenta de vanilie. Lasam amestecul la frigider 1 ora. Apoi amestecam merele cu ouale batute spuma si cu faina.
Turnam aluatul in formele de guguluf sau intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 27x40...
Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore.
In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora....
Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert...
Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.
Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si restul legumelor.
Cand sunt fierte adaugam sosul de rosii si ardei, borsul...
Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt. Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute...
Salata de cartofi dulci
Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline si ii introducem la cuptor pentru 30-35 de minute.Lasam cartofii sa se raceasca la tempertaura camerei apoi adaugam branza sfaramata, ceapa verde taiata marunt.si otetul.O servim rece.
Cupcakes cu dovleac si ciocolata
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor. Separat amestecam ouale cu restul de lapte si cu scortisoara si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina....
Bruschette al Tono
Feliem painea si asezam feliile intr-o tava grill incinsa sau in cuptor pana cand se rumenesc. Amestecam conservele de ton cu ceapa rosie (verde) taiata marunt si asezonam cu sare si piper. Pe fiecare felie de paine distribuim tonul si servim.
Aperitiv din muschiulet de porc
Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper,usturoi verde taiat marut sau pisat si patrunjel taiat marunt. Lasam la frigider pentru 24 de ore. A doua zi il punem intr-o cratita si il prajim usor pe toate partile in 2 linguri ulei de masline.Cand isi...
Platou taranesc
Se feliaza si se aranjeaza ingrdientele pe un platou de lemn.
Ostropel de macrou
Intr-un bol amestecam sucul de rosii, ceapa taiata cubulete, usturoiul feliat si condimentele. Intr-un vas yena uns cu ulei de masline turnam sosul si asezam pestele deasupra. Dam la cuptor 15 minute, apoi intoarcem pestele si mai lasam 15 minute. Servim cu mamaliga si sos de usturoi sau cu o...
Legume la cuptor
Taiem ceapa julienne si o calim in ulei de masline. Eu am adaugat si 3 linguri de apa, pentru a avea o varianta mai sanatoasa. Dovleceii se taie felii foare subtiri. Adaugam dovleceii peste ceapa si lasam pe foc mic pana ce acestia se inmoaie. Se unge un vas de yena cu ulei de masline si...
Tacos
Taiem pieptul de pui cubulete si il punem la incalzit intr-o tigaie teflonata fara adaos de ulei. Adaugam 1 lingurita condimente pentru pui. In fiecare tacos punem cate 1 lingura sos tzatiki (nu cred ca mexicanii folosesc acest sos, dar noua asa ne-a placut), cubulete de piept de pui, sos...
Telemea de vaca
Avem nevoie de 3 litri de lapte. Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte). Acoperim borcanele cu capace. Incalzim...
Ciorba alba de pui
Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam puiul si sarea. Cand sunt fierte legumele si carnea strecuram supa. In supa obtinuta punem carnea si cateva bucati de morcov (daca va plac), borsul si o punem...
Salata Caesar
Taiem pieptul de pui in felii inguste, le condimentam cu sare si piper si le prajim intr-o tigaie neaderenta, fara adaos de grasime. Separat, incingem 2-3 linguri ulei de masline in care aruncam feliile de paine taiate cubulete. Cand sunt rumenite le aromatizam cu 2 catei de usturoi...
Mazare cu pui
Pulpele curatate in prealabil le prajim usor in 3 linguri ulei. Le prajim doar 3-4 minute pe fiecare parte, apoi adaugam cate un pic de apa, pana ce acestea sunt fierte.Intre timp pregatim mazarea.Intr-o tigaie teflonata incalzim 3 linguri de ulei. Adaugam zaharul si lasam pana isi schimba usor...
Budinca Zebra
Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. Intr-una din ele amestecam 2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta craticioara punem 1 lingura cacao si 1 lingura si jumatate de amidon. Punem craticioarele pe foc si...
Oua umplute
Punem 8 oua la fiert. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute. Taiem ouale in 2 si scoatem galbenusul. Intre timp facem un sos de maioneza dintr-un galbenus de ou, mustar, sare, piper. Cand maioneza este gata, adaugam galbenusurile de la cele 8 oua fierte, untul (la...
Mancarica Bunicii
Taiem ardei copti in fasii subtiri.Incalzim 2 linguri de ulei si calim timp de 5 - 6 minute fasiile de ardei. Apoi adaugam branza sfaramata. Adaugati sare numai daca este necesar. Se poate servi si calda si rece.
Traistute cu ciuperci
Pentru aluat amestecam drojdia cu zaharul si cu 50 ml lapte caldut. Lasam sa dospeasca 10 minute, apoi o turnam peste faina. Amestecam usor, adaugam laptele, sarea si uleiul. Framantam si lasam aluatul la crescut timp de 1 ora. Intindem aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm si...
Ciorba saseasca cu hrean
Fierbem carnea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovul ras pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Fierbem 15 minute apoi adaugam si cuburile de cartofi. Adaugam sare dupa gust. Dupa ce sunt fierti cartofii adaugam hreanul ras, cimbrul si otetul. Servim ciorbita cu ardei...
Salata cu branza grill
Spalam si pregatim legumele. Rupem frunzele de salata, taiem fideluta/rondele ceapa, castravetii,ardeii. Asezam ingredienele pe 2 platouri. Intre timp punem grill-ul la incins si il ungem cu putin ulei. Cand s-a incins tigaia punem branza feliata. O rumenim pe o parte si o intoarcem, apoi o...
Ciuperci in crusta de cascaval
Spalam ciupercile si le asezam in 2 tigaite de lut. La fel de bune sunt si vasele de yena. Peste ciuperci adaugam ulei de masline si sare Zdrobim usturoil si il amestecam cu ciupercile. Apoi, le dam la cuptor timp de 20 de minute Taiem cascavalul in felii subtiri (eu am folosit cutitul...
Rulouri Praga
Mixati branza cu sarea si hreanul. Separat batem frisca si o incorporam usor in crema de branza. Pe fiecare felie de sunca punem cate 1 lingura de crema si rulam. Decoram cu felii de rosii Cherry si patrunjel.
Pear Crumble Muffins
Pregatim tava de muffin. Pentru un aspect mai rustic, de toamna, eu am ales sa inlocuiesc formele de hartie pentru muffins cu hartie simpla de copt. Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul.Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos.Adaugam 60 ml de lapte si...
Salata de ton cu paine de porumb
In primul rand incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecam faina cu malaiul, zaharul, praful de copt, sarea.si uleiul. Adaugam oul si laptele si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam ardeii iuti taiati marunt si condimentele. Ungem un vas de yena cu diametru de...
Tagliatelle cu vinete si parmezan
Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita. Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de...
Tagliatelle cu somon si lime
Somonul se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul si 1/2 legatura de patrunjel tocat. Calim foarte putin apoi adaugam cuburile de somon. Prajim somonul usor pe ambele parti, apoi turnam sucul de la lime. Mai lasam...
Biscuiti vitrati
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1...
Mini guguluf cu mere
Amestecam merele rase cu zaharul, cu bicarbonatul si cu esenta de vanilie. Lasam amestecul la frigider 1 ora. Apoi amestecam merele cu ouale batute spuma si cu faina. Turnam aluatul in formele de guguluf sau intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 27x40...
Tabouleh cu vinete
Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore. In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora....
Tort Mascota
Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert...
Ciorba taraneasca de vacuta
Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si restul legumelor. Cand sunt fierte adaugam sosul de rosii si ardei, borsul...
Tort Medovnik
Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt. Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute...