Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi.
Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare.
Rosiile se...
Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate putin) si condimentele intr-o cratita de fiert sub presiune 30 de minute.
Cand puiul este fiert se scoate intr-un vas termorezistent, se asezoneaza cu ketchup, se sareaza si...
Conopida se spala si se desface in buchete mici. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pune intr-o cratita uleiul de masline la incins si se adauga ceapa taiata marunt si morcovul. Se calesc pana ceapa ia culoare aurie; in acest fel supa va lua culoare de la morcovul...
Usturoiul se taie marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie.
Iaurtul se mixeaza cu 1 cana de apa si faina si se adauga la usturoi.
Se potriveste de sare, se adauga marar tocat si leustean.
Cand supa fierbe , se adauga salata verde taiata mai marunt.Se...
Legumele se curata si se spala.
Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele.
Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele.
Cartoful se taie patratele mici.
Conopida se desface in buchetele medii.
Miezul rosiilor se...
Prepararea aluatului pentru placinţele
Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece. Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½...
Bors de legume
Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare. Rosiile se...
"Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe
Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate putin) si condimentele intr-o cratita de fiert sub presiune 30 de minute. Cand puiul este fiert se scoate intr-un vas termorezistent, se asezoneaza cu ketchup, se sareaza si...
Ciorbita de conopida si morcovi cu bors
Conopida se spala si se desface in buchete mici. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita uleiul de masline la incins si se adauga ceapa taiata marunt si morcovul. Se calesc pana ceapa ia culoare aurie; in acest fel supa va lua culoare de la morcovul...
Ciorbita de salata verde
Usturoiul se taie marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Iaurtul se mixeaza cu 1 cana de apa si faina si se adauga la usturoi. Se potriveste de sare, se adauga marar tocat si leustean. Cand supa fierbe , se adauga salata verde taiata mai marunt.Se...
Ciorbita de zarzavat cu smantana
Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele. Cartoful se taie patratele mici. Conopida se desface in buchetele medii. Miezul rosiilor se...
"Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt
Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece. Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½...