Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper.
Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru,...
Tonul se scurge de ulei si se sfarma cu o furculita.
Ouale fierte tari de asemenea se sfarma cu furculita.
Ceapa verde se taie marunt.
Intr-un bol se amesteca bine tonul, ouale fierte, ceapa verde si maioneza pana se obtine o pasta omogena.
Se gusta si se potriveste de...
Pestele prajit
Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o...
Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp. In blender se mixeaza...
Crutoanele de casa Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline. Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie. Sosul Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2...
Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza cu condiment pentru sayadieh.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa sa stea cca 1 ora.
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc usor semintele de pin , pana iau o...
Pestele prajit
Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste.
Rosiile...
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru,...
Sandviciuri cu ton la cuptor
Tonul se scurge de ulei si se sfarma cu o furculita. Ouale fierte tari de asemenea se sfarma cu furculita. Ceapa verde se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine tonul, ouale fierte, ceapa verde si maioneza pana se obtine o pasta omogena. Se gusta si se potriveste de...
Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti -reteta araba
Pestele prajit Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o...
Biban umplut la cuptor-specific arab
Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp. In blender se mixeaza...
Salata Caesar
Crutoanele de casa Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline. Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie. Sosul Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2...
Sayadieh bi samak- Orezul pescarului
Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza cu condiment pentru sayadieh.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa sa stea cca 1 ora. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc usor semintele de pin , pana iau o...
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")
Pestele prajit Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste. Rosiile...