Intai si intai am facut untul aromat - am taiat cubulete vreo 100g unt, iar separat am pisat in morjar 3 catei de usturoi, impreuna cu cimbru, rozmarin si salvie (daca puteti, folositi ierburi proaspete - it makes all the difference), coaja de lamaie, si sare&piper. Apoi am amestecat...
Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare....Si am frecat bine ciolanul cu pasta obtinuta.
Apoi l-am asezat intr-o tava, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si 5-6...
Am pus la fiert vreo 7 cartofi (eram foarte flamanzi) curatati de coaja, intregi. Am spalat rosiutele - o caserola de rosii cherry de la Mega, care avea cam 400g, si le-am facut care o crestatura cu cutitul la polul (cum altfel sa ma exprim?) opus coditei. Dupa 15 minute, am pus si rosiile...
Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.
Tocati legumele.
Puneti intr-o cratita cateva...
Taiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca Separat, taiati o ceapa mica si un ardei gras...
Intr-o cratita, am calit ceapa si rozmarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de...
Pui copt cu unt aromat
Intai si intai am facut untul aromat - am taiat cubulete vreo 100g unt, iar separat am pisat in morjar 3 catei de usturoi, impreuna cu cimbru, rozmarin si salvie (daca puteti, folositi ierburi proaspete - it makes all the difference), coaja de lamaie, si sare&piper. Apoi am amestecat...
Ciolan bavarez fiert in bere
Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare....Si am frecat bine ciolanul cu pasta obtinuta. Apoi l-am asezat intr-o tava, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si 5-6...
Pui cu cartofi si rosii cherry
Am pus la fiert vreo 7 cartofi (eram foarte flamanzi) curatati de coaja, intregi. Am spalat rosiutele - o caserola de rosii cherry de la Mega, care avea cam 400g, si le-am facut care o crestatura cu cutitul la polul (cum altfel sa ma exprim?) opus coditei. Dupa 15 minute, am pus si rosiile...
Fasole cu ciolan
Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza. Tocati legumele. Puneti intr-o cratita cateva...
Pui cu urechi de lemn
Taiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca Separat, taiati o ceapa mica si un ardei gras...
Placinta englezeasca cu vita si Guiness
Intr-o cratita, am calit ceapa si rozmarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de...