publicat la 09.11.2015
publicat la 09.11.2015
publicat la 31.10.2015
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Spaghete cu sos de ciuperci
Fierbem pastele in apa cu sare 10 minute. Dupa ce au fiert,le scurgem de apa. Ceapa o taiem cubulete,usturoiul il taiem rondele si le calim in cele 2 linguri cu ulei.Adaugam ciupercile spalate si taiate cubulete si le lasam sa se faca,amestecand din cand in cand,pana scade toata apa pe care...
Supa crema de legume
Curatam legumele si le spalam. La taiem bucati mari si le punem intr-o oala la fiert.Dupa ce au fiert pe jumatate,adaugam sare dupa gust.Lasam sa fiarba bine,apoi separam supa de legume.Mixam cu ajutorul unui blender vertical,pana ce legumele devin pasta.Adaugam putin cate putin din supa pe care...
Ciuperci sote
Spalam ciupercile, le curatam si le taiem in bucati potrivite. Intr-o tigaie punem uleiul, apoi adaugam ciupercile si le lasam sa se caleasca bine. Isi vor lasa apa, lasam pana scade toata apa. Adaugam sare si piper dupa gust iar la final adaugam usturoiul zdrobit si patrunjel verde....
Ciorba de dovlecei
Intr-o oala punem uleiul. Ceapa si morcovul,spalate si taiate marunt le punem peste ulei si le calim putin. Dovleceii si cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi si-i punem peste ceapa si morcov. Telina curatata o dam in 2 sau 4 si-o punem in oala(dupa ce a fiert,eu am scos-o). Umplem oala cu...
Mancarica de fasole verde
Pastaile se spala.Ceapa curatata,spalata si tocata marunt se pune impreuna cu uleiul la calit.Morcovul dat pe razatoare se adauga peste ceapa. Cand sunt putin "undite" adaugam pastaile de fasiole pe care le-am taiat in prealabil in bucati mai mici. Se adauga apa cat sa le acopere si...
Prajitura Tavalita - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Prajitura Tavalita - Reteta gustoasa de post Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si...
Pilaf de orez cu ciuperci
Legumele se curata,se spala si se toaca marunt si se pun in cratita incinsa cu ulei la calit. Se adauga ciupercile,se mai lasa 2-3 minute,dupa care se adauga orezul ales si spalat bine. Se pune apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert la foc mic. Se mesteca in cratita din cand in cand ca sa...
Iahnie de fasole
Fasolea se alege de impuritati,se spala bine si se lasa in apa(ideal ar fi peste noapte ca sa se umfle bine,fierbe mai repede.) Daca nu,merge facuta si pe loc. :) Se acopera cu apa si se pune pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se schimba apa. Repetati procedeul de 3 ori.(eu asa fac,nici...
Salata orientala
Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cubulete,apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert,se scurg bine de apa. Intre timp se spala si se curata ceapa,se taie julien,gogosarul si castravetii se toaca si ei. Se amesteca toate ingredientele,se adauga maslinele si....Pofta...
Varza calita(dulce)
Varza se spala si se toaca marunt ca la salata. Se presara sare si piper si se amesteca bine. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa spalata si tocata marunt. Se adauga varza si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie. Se adauga pasta de bulion sau suc de rosii si se mai lasa pana cand...
Gogosari umpluti
Se spala ardeii gogosar si se curata de seminte, decupand cu grija codita. Intre timp se pune pe foc ceapa taiata cubulete cu 5-6 linguri ulei si ciupercile maruntite. Se calesc putin, apoi se adauga orezul spalat bine. Se pune apa (cat sa fie imbibat, sa nu-l acopere) si se amesteca continuu...