Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi le macinam cu rasnita de cafea. De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la siropul de catina .
Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise.
Pulpa si fructele...
Speli petalele de trandafiri apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele.
Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra ,sa ramana acoperite.
Lasi vasul acoperit cateva zile, pana cand se formeaza siropul de trandafiri, pe care il scurgi si il diluezi cu alcool, in proportiile...
Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat il...
Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua.
Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori ,
de fiecare data doar pana se umfla.
La sfarsit adaugam si cardamomul.
Lasam putin sa se aseze zatul.
Savuram cafeaua fierbinte , cu frisca sau cu spuma...
Mixam capsunile cu mierea pana se formeaza o pasta.
Adaugam inghetata adusa la temperatura camerei si amestecam bine.
Subtiem pasta cu laptele si la sfarsit incorporam frisca.
Daca milk shake-ul a iesit prea gros, mai punem putin lapte.
Un...
Socata reteta bunicii
Spalam bine florile de soc si le punem intr-un recipient cu 5 l de apa. Adaugam zaharul si amestecam bine. Taiem lamaia in feliute subtiri si o adaugam in apa.
Lasam vasul 3-4 zile, la temperatura camerei.
Daca se vrea a fi...
Ceai de catina
Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi le macinam cu rasnita de cafea. De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la siropul de catina . Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise. Pulpa si fructele...
Trandafirata
Speli petalele de trandafiri apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra ,sa ramana acoperite. Lasi vasul acoperit cateva zile, pana cand se formeaza siropul de trandafiri, pe care il scurgi si il diluezi cu alcool, in proportiile...
Sirop de catina
Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat il...
Cafea cu cardamom
Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua. Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori , de fiecare data doar pana se umfla. La sfarsit adaugam si cardamomul. Lasam putin sa se aseze zatul. Savuram cafeaua fierbinte , cu frisca sau cu spuma...
Milk Shake cu capsuni
Mixam capsunile cu mierea pana se formeaza o pasta. Adaugam inghetata adusa la temperatura camerei si amestecam bine. Subtiem pasta cu laptele si la sfarsit incorporam frisca. Daca milk shake-ul a iesit prea gros, mai punem putin lapte. Un...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Spalam bine florile de soc si le punem intr-un recipient cu 5 l de apa. Adaugam zaharul si amestecam bine. Taiem lamaia in feliute subtiri si o adaugam in apa. Lasam vasul 3-4 zile, la temperatura camerei. Daca se vrea a fi...