Se curata ciupercile de picioruse si se spala.
Se face o pasta din branza/cascaval (razuit) si 2 oua batute.
Se pun ciupercile cu fata (zona in care a fost piciorusul) in jos, intr-o tava cu o cana de apa si putin ulei dupa care se sareaza.
Se dau la cuptor pentru 15 minute....
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zahar si mixam pina obtinem o spuma densa.
Galbenusurile le mixam cu cele 2 linguri de ulei.
Adaugam galbenusurile in spuma de albusuri,apoi adaugam faina si praful de copt. Amestecam usor de jos in sus....
Faina se pune intr-un bol ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare .Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa se dospeasca.Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta,se acopera vasul si se lasa 30-40 de...
Intr-un vas incapator punem branza, cascavalul ras si 2 oua.
Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat cele cinci linguri de faina (sau mai putine, atata faina cat sa se lege un pic) in...
Am pus făină în bol şi am făcut o adâncitură în mijloc.
În adâncitură am pus unt (puteti pune si untura sau margarina) , coajă de lămâie şi le- am amestecat bine cu făină.
Într-un alt bol am pus laptele călduţ în care am dizolvat...
Se pune la fiert margarina/untul impreuna cu zahar, lapte, cacao.
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.Dupa se adauga stafidele in compozitie . Se tapeteaza tava cu ulei si foaie apoi se...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile de picioruse si se spala. Se face o pasta din branza/cascaval (razuit) si 2 oua batute. Se pun ciupercile cu fata (zona in care a fost piciorusul) in jos, intr-o tava cu o cana de apa si putin ulei dupa care se sareaza. Se dau la cuptor pentru 15 minute....
Pandişpan cu vişine
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zahar si mixam pina obtinem o spuma densa. Galbenusurile le mixam cu cele 2 linguri de ulei. Adaugam galbenusurile in spuma de albusuri,apoi adaugam faina si praful de copt. Amestecam usor de jos in sus....
Lipie cu branza si cartofi
Faina se pune intr-un bol ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare .Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa se dospeasca.Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta,se acopera vasul si se lasa 30-40 de...
Bulete de caşcaval şi brânză
Intr-un vas incapator punem branza, cascavalul ras si 2 oua. Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat cele cinci linguri de faina (sau mai putine, atata faina cat sa se lege un pic) in...
Cornuleţe pufoase ♥
Am pus făină în bol şi am făcut o adâncitură în mijloc. În adâncitură am pus unt (puteti pune si untura sau margarina) , coajă de lămâie şi le- am amestecat bine cu făină. Într-un alt bol am pus laptele călduţ în care am dizolvat...
Negresa cu stafide si cocos
Se pune la fiert margarina/untul impreuna cu zahar, lapte, cacao. Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.Dupa se adauga stafidele in compozitie . Se tapeteaza tava cu ulei si foaie apoi se...