Rădăcinoasele se curăță, se spală.
Cartofii se spală bine, se lasă în coajă.
Se pun la fierb legumele împreună cu carnea.
Se condimentează cu foi de dafin, piper boabe, sare.
După ce au fiert legumele + carnea, se lasă la răcit după...
Se spală bine frunzele de spanac. Nu le tai cu cuțitul, le rup cu mâna.
Ceapa verde se taie mărunt.
Cartoful se decojește, se taie cuburi.
Varza am dat-o la răzătoare, fâșii; ridichiile rondele.
Se amestecă legumele, se condimentează.
Ca...
Se pun cartofii la fiert, în coajă, în apă și sare.
După ce au fiert, se decojesc și te taie felii.
Se taie ceapa, ardeii, roșiile, ardeiul iute, pătrunjelul. Se dau la răzătoare sfecla și ridichea neagră.
Se amestecă într-un bol legumele, se adaugă tonul,...
Icrele fiind foarte sărate am adăugat pesmet.
Se amestecă pesmetul cu icrele, se lasă câteva minute de-o parte.
Se pregătesc cu ajutorul mixerului, adăugându-se uleiul câte puțin apoi zeama de lămâie.
La final dacă nu e destul de acrișoară,...
Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare.
Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri.
După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii....
Salata de varză
Se dau legumele la răzătoare. Se condimentează.
Mousse de sfeclă roşie
-Se spală, se curăţă sfecla; se dă la răzătoare;
- Smântâna se toarnă peste sfecla rasă şi se lasă în frigider timp de 1 oră.
- Se pasează cu...
Salată Boeuf
Rădăcinoasele se curăță, se spală. Cartofii se spală bine, se lasă în coajă. Se pun la fierb legumele împreună cu carnea. Se condimentează cu foi de dafin, piper boabe, sare. După ce au fiert legumele + carnea, se lasă la răcit după...
Salată de primăvară - spanac, ridichi, ceapă verde, mărăr
Se spală bine frunzele de spanac. Nu le tai cu cuțitul, le rup cu mâna. Ceapa verde se taie mărunt. Cartoful se decojește, se taie cuburi. Varza am dat-o la răzătoare, fâșii; ridichiile rondele. Se amestecă legumele, se condimentează. Ca...
Salată cu ton, legume și telemea de vacă
Se pun cartofii la fiert, în coajă, în apă și sare. După ce au fiert, se decojesc și te taie felii. Se taie ceapa, ardeii, roșiile, ardeiul iute, pătrunjelul. Se dau la răzătoare sfecla și ridichea neagră. Se amestecă într-un bol legumele, se adaugă tonul,...
Icre tarama
Icrele fiind foarte sărate am adăugat pesmet. Se amestecă pesmetul cu icrele, se lasă câteva minute de-o parte. Se pregătesc cu ajutorul mixerului, adăugându-se uleiul câte puțin apoi zeama de lămâie. La final dacă nu e destul de acrișoară,...
Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei
Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare. Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri. După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii....
Salată de varză albă cu morcovi şi mousse de sfeclă roşie
Salata de varză Se dau legumele la răzătoare. Se condimentează. Mousse de sfeclă roşie -Se spală, se curăţă sfecla; se dă la răzătoare; - Smântâna se toarnă peste sfecla rasă şi se lasă în frigider timp de 1 oră. - Se pasează cu...