Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE871
PRIETENI
Retete / Aperitive / Garnituri

Bulete cu cascaval si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2013

Cartofii i-am fiert si i-am lasat la racit, dupa care i-am pasat. Firele de ceapa curatate si spalate le-am tocat fin.  Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus intr-un bol cartofii pasati, cascavalul, ouale si ceapa. Am condimentat cu sare si am amestecat pana am obtinut o...

Budinca cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2013

Am facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac. Iata reteta mea de budinca cu branza si legume: Am spalat, curatat si taiat cubulete dovlecelul si ardeiul capia. Am tocat marunt frunzele de busuioc. Eu am pus destul de...

Cartofi copti cu legume si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Cartofii se spala bine pentru ca ii coacem in coaja. Fiecare cartof sarat, piperat si uns cu putin ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu. Cartofii se dau la cuptor pentru 1 ora. Se verifica daca sunt copti bine intepandu-i cu o furculita. Se lasa putin la racit. Intre timp...

Budinca cu dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2013

   Se unge un vas termorezistent cu unt. Dovlecelul se curata si se feliaza rondele. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza, piperul, praful de usturoi si patrunjelul. Se pune un strat de rondele de dovlecel, se toarna compozitia de branza, apoi se pune al doilea strat de dovlecel,...

Placinta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2013

Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute.  Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat.  Am adaugat branza, un ou intreg si albusul de la al doilea ou...

Croissante cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2013

Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in fasii egale si apoi am decupat triunghiuri, pe fiecare din ele punand putin cascaval ras. Am rulat...

Tartine cu branza proaspata Delaco si boia de ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2013

Am pus branza intr-un bol impreuna cu smantana, ceapa si boiaua de ardei, am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Am condimentat cu sare, dupa gust. Am taiat cateva felii de paine, le-am prajit si cu ajutorul unui pahar mic am decupat forme pentru tartine.  Cu ajutorul unei...

Minuturi cu cuburi ceva fin

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2013

 Ceva fin, varianta cuburi, mi se pare de mare ajutor in bucatarie. Gustul cu adevarat fin te ajuta sa faci rapid ceva de efect. Fiti atenti aici :P. Dintr-un cub de Ceva fin am pornit la joaca pe farfurie. Ce a iesit, vedeti in fotografie ...

Briose cu cascaval Sofia si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2012

Ouale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati. Torni compozitia lichida peste faina amestecata cu praful de copt, si le omogenizezi. Ungi formele cu putin ulei si le asezi intr-o...

Briose cu cascaval Sofia si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

  Reteta advertorial Delaco *

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2012

Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele,...

DeSenvis in actiune. Pe care-l alegeti?

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

  Provocare. Ne-am facut sendvisurile de dimineata. Unul al meu, celalalt al Irinei. Pe care-l considerati mai aratos? Nu spun care-i al meu si care-i facut de Irina :) Am folosit noul produs Delaco, cascavalul DeSenvis, chifle crocante cu seminte, salata verde, rosii, castraveti!...

Terina cu miere si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Topiti untul intr-o tigaie si amestecati cu mierea. Taiati gorgonzola dolce IGOR si amestecati-o intr-un blender impreuna cu untul topit si mierea pana cand obtineti un preparat foarte cremos. Intr-o tava puneti amestecul cu gorgonzola, unt si miere si lasati la frigider timp de 30 de...

Risotto cu gorgonzola si nuci

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Caliti ceapa tocata marunt in unt. Cand ceapa devine maronie, adaugati orezul si amestecati. Turnati paharul de vin alb in cratita lasati – l  sa se evapore. Adaugati apoi gorgonzola piccante IGOR si lasati pe foc timp de 15 minute, adaugand treptat supa de legume facuta din morcovi,...

Armonia di gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Faceti un sos béchamel cu unt, faina si lapte. Adaugati galbenusurile de ou si gorgonzola IGOR. Adaugati albusurile batute bine si un varf de cutit de sare. Umpleti forme de briose cu acest amestec si coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 10 minute.   Fierbeti...

Gorgonzola finger food

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Taiati gorgonzola dolce IGOR si dati-o prin blender pana cand obtineti un sos cremos. Umpleti pana la jumatate fiecare cupa cu acest sos cremos de gorgonzola dolce. Impartiti mascarpone in trei parti egale, fiecare in cate un bol. In primul bol adaugati ghimbir proaspat ras, in al doilea...

Piine umpluta

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2010

1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...

Crema de branza de capra cu chives si rodie

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2010

1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire. 2. Se amesteca mierea si otetul si se...

Piure de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2009

Se desface broccoli in buchetele si se indeparteaza partile tari si cele ingalbenite. Se fierbe broccoli circa 20-25 de minute. Se scurge, apoi se face piure adaugindu-se 2 linguri din apa in care a fier. Citeste si tehnici de fierbere

Ratatouille

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2009

1. Pregatirea legumelor Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se departeaza coaja ardeilor, de la codita...

Fasole galbena (teci) a la Adi

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2009

 * Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface) * Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper. * Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult) *...

Cufarul cu surprize si floarea nebuna :)

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2009

Se framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de rozmarin din plic, pana prind culori frumoase. Se intind doua foi si se taie fasii, care apoi se...

Melcisori cu carne

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2009

Mode de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se taie caşcavalul cubuleţe. Se toacă pătrunjelul mărunt. Se separă albuşul de galbenuş. Se amestecă albuşul, carnea tocată, cimbru, ceapa pătrunjelul, pasta de roşii , piperul şi caşcavalul. Se mestcă...

Rosii umplute”haioase si gustoase”

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2009

Umplutura pt rosii se poate prepara in diverse moduri,eu va propun urmatoarea: Salamul se taie cubulete,la fel si ouale. Verdeata se taie fin. Intr-un vas amestecam salamul,ouale,porumbul,verdeata si un pic de sare(dupa gust) Apoi adaugam maioneza sau smantana: Rosiile le spalam, taiem...

Tortilla española, de la Alex din Spania

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2009

Bineînțeles că știți: înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini. Curățați cartofii și ceapa. Cartofi se taie în felii tip chips, nici prea subțiri, nici prea groase. Ceapa se toacă mărunt, iar ouăle se bat într-un bol  separat (...

Rulada Aurie

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2009

Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin, untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tava cu hirtie de copt si o ungem abundent cu unt sau...

Rulada aurie

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2009

Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tava cu hirtie de copt si o ungem abundent cu unt sau untura . Turnam...

Afisate 91 - 118 din 118 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]