publicat la 24.12.2024
publicat la 23.12.2024
publicat la 23.12.2024
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Bulete cu cascaval si cartofi
Cartofii i-am fiert si i-am lasat la racit, dupa care i-am pasat. Firele de ceapa curatate si spalate le-am tocat fin. Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus intr-un bol cartofii pasati, cascavalul, ouale si ceapa. Am condimentat cu sare si am amestecat pana am obtinut o...
Budinca cu branza si legume
Am facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac. Iata reteta mea de budinca cu branza si legume: Am spalat, curatat si taiat cubulete dovlecelul si ardeiul capia. Am tocat marunt frunzele de busuioc. Eu am pus destul de...
Cartofi copti cu legume si mozzarella
Cartofii se spala bine pentru ca ii coacem in coaja. Fiecare cartof sarat, piperat si uns cu putin ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu. Cartofii se dau la cuptor pentru 1 ora. Se verifica daca sunt copti bine intepandu-i cu o furculita. Se lasa putin la racit. Intre timp...
Budinca cu dovlecei si branza
Se unge un vas termorezistent cu unt. Dovlecelul se curata si se feliaza rondele. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza, piperul, praful de usturoi si patrunjelul. Se pune un strat de rondele de dovlecel, se toarna compozitia de branza, apoi se pune al doilea strat de dovlecel,...
Placinta cu spanac si branza
Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute. Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat. Am adaugat branza, un ou intreg si albusul de la al doilea ou...
Croissante cu cascaval Delaco
Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in fasii egale si apoi am decupat triunghiuri, pe fiecare din ele punand putin cascaval ras. Am rulat...
Tartine cu branza proaspata Delaco si boia de ardei
Am pus branza intr-un bol impreuna cu smantana, ceapa si boiaua de ardei, am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Am condimentat cu sare, dupa gust. Am taiat cateva felii de paine, le-am prajit si cu ajutorul unui pahar mic am decupat forme pentru tartine. Cu ajutorul unei...
Minuturi cu cuburi ceva fin
Ceva fin, varianta cuburi, mi se pare de mare ajutor in bucatarie. Gustul cu adevarat fin te ajuta sa faci rapid ceva de efect. Fiti atenti aici :P. Dintr-un cub de Ceva fin am pornit la joaca pe farfurie. Ce a iesit, vedeti in fotografie ...
Briose cu cascaval Sofia si broccoli
Ouale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati. Torni compozitia lichida peste faina amestecata cu praful de copt, si le omogenizezi. Ungi formele cu putin ulei si le asezi intr-o...
Briose cu cascaval Sofia si ciuperci
Reteta advertorial Delaco *
Ciuperci umplute
Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele,...
DeSenvis in actiune. Pe care-l alegeti?
Provocare. Ne-am facut sendvisurile de dimineata. Unul al meu, celalalt al Irinei. Pe care-l considerati mai aratos? Nu spun care-i al meu si care-i facut de Irina :) Am folosit noul produs Delaco, cascavalul DeSenvis, chifle crocante cu seminte, salata verde, rosii, castraveti!...
Terina cu miere si gorgonzola
Topiti untul intr-o tigaie si amestecati cu mierea. Taiati gorgonzola dolce IGOR si amestecati-o intr-un blender impreuna cu untul topit si mierea pana cand obtineti un preparat foarte cremos. Intr-o tava puneti amestecul cu gorgonzola, unt si miere si lasati la frigider timp de 30 de...
Risotto cu gorgonzola si nuci
Caliti ceapa tocata marunt in unt. Cand ceapa devine maronie, adaugati orezul si amestecati. Turnati paharul de vin alb in cratita lasati – l sa se evapore. Adaugati apoi gorgonzola piccante IGOR si lasati pe foc timp de 15 minute, adaugand treptat supa de legume facuta din morcovi,...
Armonia di gorgonzola
Faceti un sos béchamel cu unt, faina si lapte. Adaugati galbenusurile de ou si gorgonzola IGOR. Adaugati albusurile batute bine si un varf de cutit de sare. Umpleti forme de briose cu acest amestec si coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 10 minute. Fierbeti...
Gorgonzola finger food
Taiati gorgonzola dolce IGOR si dati-o prin blender pana cand obtineti un sos cremos. Umpleti pana la jumatate fiecare cupa cu acest sos cremos de gorgonzola dolce. Impartiti mascarpone in trei parti egale, fiecare in cate un bol. In primul bol adaugati ghimbir proaspat ras, in al doilea...
Piine umpluta
1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...
Crema de branza de capra cu chives si rodie
1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire. 2. Se amesteca mierea si otetul si se...
Aperitive pentru Sarbatori
Piure de broccoli
Se desface broccoli in buchetele si se indeparteaza partile tari si cele ingalbenite. Se fierbe broccoli circa 20-25 de minute. Se scurge, apoi se face piure adaugindu-se 2 linguri din apa in care a fier. Citeste si tehnici de fierbere
Ratatouille
1. Pregatirea legumelor Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se departeaza coaja ardeilor, de la codita...
Fasole galbena (teci) a la Adi
* Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface) * Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper. * Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult) *...
Cufarul cu surprize si floarea nebuna :)
Se framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de rozmarin din plic, pana prind culori frumoase. Se intind doua foi si se taie fasii, care apoi se...
Melcisori cu carne
Mode de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se taie caşcavalul cubuleţe. Se toacă pătrunjelul mărunt. Se separă albuşul de galbenuş. Se amestecă albuşul, carnea tocată, cimbru, ceapa pătrunjelul, pasta de roşii , piperul şi caşcavalul. Se mestcă...
Rosii umplute”haioase si gustoase”
Umplutura pt rosii se poate prepara in diverse moduri,eu va propun urmatoarea: Salamul se taie cubulete,la fel si ouale. Verdeata se taie fin. Intr-un vas amestecam salamul,ouale,porumbul,verdeata si un pic de sare(dupa gust) Apoi adaugam maioneza sau smantana: Rosiile le spalam, taiem...
Tortilla española, de la Alex din Spania
Bineînțeles că știți: înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini. Curățați cartofii și ceapa. Cartofi se taie în felii tip chips, nici prea subțiri, nici prea groase. Ceapa se toacă mărunt, iar ouăle se bat într-un bol separat (...
Rulada Aurie
Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin, untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tava cu hirtie de copt si o ungem abundent cu unt sau...
Rulada aurie
Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tava cu hirtie de copt si o ungem abundent cu unt sau untura . Turnam...