Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE826
PRIETENI
Retete / Aperitive / Garnituri

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2024

Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola : Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet....

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2024

Cum se prepară Crostini cu ciuperci - Rețeta gustoasă pentru un aperitiv rapid: Toacă mărunt ciupercile.  Într-o tigaie soteaza ciupercile în ulei de măsline încins. Adaugă usturoi tocat mărunt și condimentează totul cu sare, piper, oregano și...

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2024

Preîncălzeste cuptorul la 180°C. Într-un castron, bate ouăle că pentru omletă și condimentează-le cu sare și piper. Adaugă iaurtul. Taie cubulețe ardeiul roșu și dovlecelul și adaugă-le în amestecul de ouă. Adaugă și jumătate din cantitatea de...

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2024

Cum se prepara Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola Pâinea se taie cuburi și se transferă într-un bol. Se toarnă puțin lapte, cât să se înmoaie puțin cubulețele de paine.
 Într-un alt bol, bateți oul și când se omogenizează...

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2024

Cum se prepară Crema de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări: Pune brânza, iaurtul, și ardeiul kapia tăiat fâșii într-un blender. Adaugă fulgi de chilli, piper, boia iute și ulei de măsline. Pasează fin toată compoziția,...

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2024

Iată cum se prepară Conopida pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid:     Taie conopida pe jumătate, apoi desfă-o în buchețele mici. Amestecă maioneză cu puțin sos tabasco și lasă deoparte până la servire....

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2024

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează fiecare cub de brânză în foaie de plăcintă. Unge fiecare pachețel cu albuș...

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2024

Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute până când obțineți o pastă omogenă....

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2024

Cum se prepară Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid Topește untul într-o tigaie, adăugând boia iute și fulgi de chilli. Lasă-l să se aromatizeze, apoi ia-l pe de foc. Rade cățelul de usturoi și adaugă-l peste iaurtul...

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată până devine aurie, condimentând cu sare, piper și boia dulce....

Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2024

Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de minute. În timp ce acestea fierb, pregătește coloranții naturali. Pentru culoarea...

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2024

Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Adăugați măslinele și amestecați-le împreună....

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa: Tăiați carnea rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri, în funcție de preferințe. Într-un castron, amestecați crema de brânză cu usturoiul ras sau pisat, sare și piper,...

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2024

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu hârtie de copt sau unsoare. Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le bine cu un tel....

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval: Pentru a pregăti aluatul, amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol mare. Adaugă treptat făina și praful de copt, amestecând până obții un aluat omogen și elastic. Într-un...

Reteta de rulouri cu pesto de leurda

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu pesto de leurda: Într-un castron, sfărâmăm brânza feta, apoi adăugăm ouăle pe rând. Dacă brânza este mai uscată, este suficient să folosim un singur ou. Putem utiliza orice tip de brânză sărată preferăm,...

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval: Tăiați foaia de aluat de pizza în jumătate și așezați prima jumătate într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt, apoi ungeti cu maioneză. Adăugați felii de cascaval pe toată suprafața...

Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de...

Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2020

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei: Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le. Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs. Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii...

Mini omlete cu dovlecei si rosii cherry, cu sos de patrunjel si marar

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2020

Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D  Unge tigaia cu un strop de ulei de masline si pune cateva rondele de dovlecel si o rosioara in centru. Presara putina sare si...

Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2020

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt. Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi...

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2020

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia. Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti...

Aperitiv spring rolls cu pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2020

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana...

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2020

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta.  Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt,...

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2020

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor.  Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana...

Vinete la cuptor cu branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2019

Pune vanata coapta la scurs.  Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele  5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe...

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2019

Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.  Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava.  Unge aluatul cu...

Clatite cu ciuperci si ou posat

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2019

Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :)  Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de ulei in care calesti ceapa si usturoiul si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare, piper si boia de...

Chiftele in aluat cu bere

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2019

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2019

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar; Modeleaza totul...

Afisate 31 - 60 din 110 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trista, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău

 
 
 
Retete preferate
Sarmale ca acasa

Voturi:81

Felii cu Rom

Voturi:34

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]