publicat la 24.12.2024
publicat la 23.12.2024
publicat la 23.12.2024
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid
Cum se prepară Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid: Pune sare și piper peste făină și amesteca. Rade parmezan peste pesmet și adaugă puțin cimbrișor. Amestecă să se uniformizeze pesmetul. Amestecă bine cele 3 ouă și condimentează...
Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros
Cum se prepara Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros: Pregătește întâi sosul tzatziki. Rade castravetele spălat, cu tot cu coajă. Scurge zeamă lăsată, apoi adaugă castravetele ras peste iaurtul grecesc. Adaugă și un cățel de usturoi ras și...
Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos
Cum se prepară Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos: Pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline. Adaugă roșiile cherry și usturoiul tocat mărunt, apoi condimentează bine cu sare și piper. Lasă-le pe foc 2-3 minute până se...
Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă
Cum se prepara Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă: Într-un bol, pune 80 ml ulei de măsline. Adaugă sare, piper, praf de usturoi, boia și fulgi de jalapegno. Amestecă bine ca să se aromatizeze uleiul. Așază cartofii...
Crostini cu gorgonzola și roșii cherry
Cum se prepara Crostini cu gorgonzola și roșii cherry: Tăiați bagheta în felii de cca 1.5 cm grosime și așezați-le în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Stropiți fiecare felie cu ulei de măsline, după care puneți brânza gorgonzola. Băgați tava...
Zucchini pane cu mousse de gorgonzola
Mod de preparare Zucchini pane cu mousse de gorgonzola: Tăiați zucchini în rondele subțiri de cca 1 cm grosime. Condimentați cu sare și piper, după gust. Bateți ouăle într-un bol, cu un praf de sare. Fiecare bucată de zucchini se trece prin făină, apoi prin ou...
Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola
Cum se prepara Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola Toacă mărunt ciupercile, apoi usturoiul și ceapa. Într-o tigaie încinsă, adaugă puțin ulei de măsline și pune ciupercile la sotat. Adaugă usturoiul și ceapa și lasă pe foc până se rumenesc bine...
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
Cum se prepară Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola: Curăță și feliază ceapa întreagă. Pregătește o tavă tapetata cu hârtie de copt. Pune câte o linguriță de ulei de măsline, apoi câte o linguriță de oțet...
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola : Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet....
Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid
Cum se prepară Crostini cu ciuperci - Rețeta gustoasă pentru un aperitiv rapid: Toacă mărunt ciupercile. Într-o tigaie soteaza ciupercile în ulei de măsline încins. Adaugă usturoi tocat mărunt și condimentează totul cu sare, piper, oregano și...
Brioșe cu ou și gorgonzola dulce
Preîncălzeste cuptorul la 180°C. Într-un castron, bate ouăle că pentru omletă și condimentează-le cu sare și piper. Adaugă iaurtul. Taie cubulețe ardeiul roșu și dovlecelul și adaugă-le în amestecul de ouă. Adaugă și jumătate din cantitatea de...
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
Cum se prepara Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola Pâinea se taie cuburi și se transferă într-un bol. Se toarnă puțin lapte, cât să se înmoaie puțin cubulețele de paine. Într-un alt bol, bateți oul și când se omogenizează...
Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări
Cum se prepară Crema de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări: Pune brânza, iaurtul, și ardeiul kapia tăiat fâșii într-un blender. Adaugă fulgi de chilli, piper, boia iute și ulei de măsline. Pasează fin toată compoziția,...
Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid
Iată cum se prepară Conopida pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid: Taie conopida pe jumătate, apoi desfă-o în buchețele mici. Amestecă maioneză cu puțin sos tabasco și lasă deoparte până la servire....
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc: Taie brânza feta în cuburi. Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează fiecare cub de brânză în foaie de plăcintă. Unge fiecare pachețel cu albuș...
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute până când obțineți o pastă omogenă....
Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid
Cum se prepară Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid Topește untul într-o tigaie, adăugând boia iute și fulgi de chilli. Lasă-l să se aromatizeze, apoi ia-l pe de foc. Rade cățelul de usturoi și adaugă-l peste iaurtul...
Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă
Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată până devine aurie, condimentând cu sare, piper și boia dulce....
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște
Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de minute. În timp ce acestea fierb, pregătește coloranții naturali. Pentru culoarea...
Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană
Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Adăugați măslinele și amestecați-le împreună....
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Iata cum se prepara Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa: Tăiați carnea rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri, în funcție de preferințe. Într-un castron, amestecați crema de brânză cu usturoiul ras sau pisat, sare și piper,...
Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval
Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu hârtie de copt sau unsoare. Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le bine cu un tel....
Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval
Iata cum se prepara Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval: Pentru a pregăti aluatul, amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol mare. Adaugă treptat făina și praful de copt, amestecând până obții un aluat omogen și elastic. Într-un...
Reteta de rulouri cu pesto de leurda
Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu pesto de leurda: Într-un castron, sfărâmăm brânza feta, apoi adăugăm ouăle pe rând. Dacă brânza este mai uscată, este suficient să folosim un singur ou. Putem utiliza orice tip de brânză sărată preferăm,...
Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval: Tăiați foaia de aluat de pizza în jumătate și așezați prima jumătate într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt, apoi ungeti cu maioneză. Adăugați felii de cascaval pe toată suprafața...
Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor
Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de...
Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei
Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei: Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le. Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs. Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii...
Mini omlete cu dovlecei si rosii cherry, cu sos de patrunjel si marar
Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D Unge tigaia cu un strop de ulei de masline si pune cateva rondele de dovlecel si o rosioara in centru. Presara putina sare si...
Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar
Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt. Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi...
Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin
Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia. Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti...