Fasolea se curata si se fierbe cu putina sare, se scurge, se strpeste cu ulei de masline, se sareaza dupa gust. La salata asta eu folosesc mereu un otet aromat cu diverse ierburi, busuioc, cimbru, de data asta am avut cu catina, este un f bun digestiv.
Se adauga patrunjel tocat, ardeiul...
Ciupercile taiate felii, prazul rondele, ardeiul cubulete, cimbru si usturoiul tocat marunt se inabuse cu capac in vinul alb si o lingura de ulei de masline. Cand sosul scade se pune sucul de rosii, mai da cateva clocote si oprim focul. Mai adaugam o lingura de vin sec si amestecam bine. Se...
Vinetele se curata in pijama, partial, pe verticala, se taie cubulete se amesteca cu o lingura de sare si se lasa de-o parte 30-45 minute, pentru a se scurge zeama din ele. Inainte de a le pune in mancarica, se spala sub jet de apa.
Intr-o cratita, punem la calit ceapa taiata solzi, peste care...
Rasol picant de fasole verde
Fasolea se curata si se fierbe cu putina sare, se scurge, se strpeste cu ulei de masline, se sareaza dupa gust. La salata asta eu folosesc mereu un otet aromat cu diverse ierburi, busuioc, cimbru, de data asta am avut cu catina, este un f bun digestiv. Se adauga patrunjel tocat, ardeiul...
Orez integral cu ciuperci
Ciupercile taiate felii, prazul rondele, ardeiul cubulete, cimbru si usturoiul tocat marunt se inabuse cu capac in vinul alb si o lingura de ulei de masline. Cand sosul scade se pune sucul de rosii, mai da cateva clocote si oprim focul. Mai adaugam o lingura de vin sec si amestecam bine. Se...
MANCARICA DE VINETE CU USTUROI
Vinetele se curata in pijama, partial, pe verticala, se taie cubulete se amesteca cu o lingura de sare si se lasa de-o parte 30-45 minute, pentru a se scurge zeama din ele. Inainte de a le pune in mancarica, se spala sub jet de apa. Intr-o cratita, punem la calit ceapa taiata solzi, peste care...