Tiramisu reţetă cu blat
Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se...
Se pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-))
Se coc in tigaie care nu trebuie sa o mai ungeti cu ulei pt ca va garantez ca clatitele nu se lipesc...
Se pune faina intr-un bol, se face o fantana in mijlocin care se pune ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda si o lingurita de zahar, zaharul, untul si se incepe a framanta si se incorporeaza toata faina si tot laptele. Trebuie sa rezulte un aluat lipicios ca la cozonac. Acum, daca mai...
Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu...
Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza:
Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine.
Scoateti mixerul si incepeti sa...
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa aprindeti cuptorul la 180°C. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu mixerul si un pic de sare pana devine o spuma alba. Se adauga zaharul si se mai bate pana ce se intareste bine si devin lucioase (secretul e sa rasturnati...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se...
Clatite cu Nutella
Se pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-)) Se coc in tigaie care nu trebuie sa o mai ungeti cu ulei pt ca va garantez ca clatitele nu se lipesc...
Mucenici
Se pune faina intr-un bol, se face o fantana in mijlocin care se pune ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda si o lingurita de zahar, zaharul, untul si se incepe a framanta si se incorporeaza toata faina si tot laptele. Trebuie sa rezulte un aluat lipicios ca la cozonac. Acum, daca mai...
Zeppole
Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu...
Alba ca Zapada
Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza: Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine. Scoateti mixerul si incepeti sa...
Mini-rulada cu ciocolata
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa aprindeti cuptorul la 180°C. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu mixerul si un pic de sare pana devine o spuma alba. Se adauga zaharul si se mai bate pana ce se intareste bine si devin lucioase (secretul e sa rasturnati...