Curatam legumele si marul, le spalam si le taiam, spalam carnita si o taiam in cubulete. Incingem uleiul si asezam in tigaita ceapa si usturiul sa se inmoaie, adaugam morcovul sa se patrunda, apoi puiul si in final marul. adaugam condimentele, saram, piperam. Varsam laptele deasupra si lasam sa...
Rupem 70g de ciocolata cu lapte si 70g de ciocolata neagra in bucatele marunte si le asezam intr-o craticioara peste care adaugam smantana lichida.
Asezam craticioara la foc mic amestecand mereu pana ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom....
Curatam , spalam si taiam in bucati marunte toate legumele. Pastram coditele de la ceapa verde si rosiile cojite si tocate pentru a le adauga spre final. Inabusim legumele cu uleiul de masline, adaugam apa si lasam sa fiarba, pe parcurs adaugam cubul de la maggi sau knorr. Cand legumele sunt...
Pregatim aluatul amestecand faina, sarea si untul. Adaugam treptat cate putina apa pana se formaza un aluat suplu si nelipicios. Il asezam intr-un film alimentar si dam la frigider cel putin 2 ore.
Intindem o foaie subtire si il asezam intr-o forma de tarta, coacem la 180°C...
Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu...
Spalam rosiile si le taiam felii. Amestecam branzica cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, morcovul ras marunt, sare si piper. Umplem o sprita cu varful stelat si asezam crema de branza pe feliile de rosii. Taiam feliute maslinele si le asezam deasupra. Dam la frigider cam 1 ora, servim. Pofta...
Curatam si spalam morcovii, ii taiam cat se poate de fin. Incalzim in wok o lingura de ulei de susan si aruncam peste morcovii, amestecam binisor si dupa 4-5 minute adaugam bambusul. Amestecam si dupa 2 minute asezonam cu 1 lingura de sos de peste. Varsam totul intr-o farfurie si pastram la...
Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa.
Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face...
Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba.
Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete. Cand legumele sunt aproape...
Pui cu lapte de cocos
Curatam legumele si marul, le spalam si le taiam, spalam carnita si o taiam in cubulete. Incingem uleiul si asezam in tigaita ceapa si usturiul sa se inmoaie, adaugam morcovul sa se patrunda, apoi puiul si in final marul. adaugam condimentele, saram, piperam. Varsam laptele deasupra si lasam sa...
Inghetata de cioco
Rupem 70g de ciocolata cu lapte si 70g de ciocolata neagra in bucatele marunte si le asezam intr-o craticioara peste care adaugam smantana lichida. Asezam craticioara la foc mic amestecand mereu pana ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom....
Ciorbita de verzatura
Curatam , spalam si taiam in bucati marunte toate legumele. Pastram coditele de la ceapa verde si rosiile cojite si tocate pentru a le adauga spre final. Inabusim legumele cu uleiul de masline, adaugam apa si lasam sa fiarba, pe parcurs adaugam cubul de la maggi sau knorr. Cand legumele sunt...
Tarta subtire cu dovlecei
Pregatim aluatul amestecand faina, sarea si untul. Adaugam treptat cate putina apa pana se formaza un aluat suplu si nelipicios. Il asezam intr-un film alimentar si dam la frigider cel putin 2 ore. Intindem o foaie subtire si il asezam intr-o forma de tarta, coacem la 180°C...
Choux à la crème
Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu...
Floricele de branza
Spalam rosiile si le taiam felii. Amestecam branzica cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, morcovul ras marunt, sare si piper. Umplem o sprita cu varful stelat si asezam crema de branza pe feliile de rosii. Taiam feliute maslinele si le asezam deasupra. Dam la frigider cam 1 ora, servim. Pofta...
Pui cu curry verde
Curatam si spalam morcovii, ii taiam cat se poate de fin. Incalzim in wok o lingura de ulei de susan si aruncam peste morcovii, amestecam binisor si dupa 4-5 minute adaugam bambusul. Amestecam si dupa 2 minute asezonam cu 1 lingura de sos de peste. Varsam totul intr-o farfurie si pastram la...
Parfum din insule
Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa. Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face...
Ciorba de sfecla
Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba. Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete. Cand legumele sunt aproape...