Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste.
Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile feliate, putina sare si piper. Calim la foc mediu pana ciupercile incep sa se inmoaie dupa care adaugam...
Taiem ciupercile si un catel de usturoi in felii si le calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc usor.
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute.
Dam deoparte ciupercile si adaugam in tigaie 2 linguri deulei de masline, restul de usturoi feliat si...
Punem faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde adaugam ouale batute si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare apoi incepem sa framantam cu mana cel putin 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si...
Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de masline cat sa se inmoaie. Adaugam apoi tonul scurs, caperele taiate in jumate, piperul si amestecam...
Ceapa si usturoiul se taie cat se poate de marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline, pana se inmoaie dar fara a se rumeni. Se scoate carnea din carnati, se rupe bucatele si se pune peste ceapa. Se lasa la calit pana carnea se schimba la culoare si scade toata zeama, amestecand sa se...
Pieptul de pui se taie in bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste putin.
Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate si chorizo si le lasam la calit pana cand ceapa se inmoaie bine.
Punem si rosia taiata marunt,...
Paste cu bacon si ciuperci
Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile feliate, putina sare si piper. Calim la foc mediu pana ciupercile incep sa se inmoaie dupa care adaugam...
Paste cu rosii si ciuperci
Taiem ciupercile si un catel de usturoi in felii si le calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute. Dam deoparte ciupercile si adaugam in tigaie 2 linguri deulei de masline, restul de usturoi feliat si...
Paste de casa
Punem faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde adaugam ouale batute si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare apoi incepem sa framantam cu mana cel putin 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si...
Paste cu ton
Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de masline cat sa se inmoaie. Adaugam apoi tonul scurs, caperele taiate in jumate, piperul si amestecam...
Spaghetti Bolognese
Ceapa si usturoiul se taie cat se poate de marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline, pana se inmoaie dar fara a se rumeni. Se scoate carnea din carnati, se rupe bucatele si se pune peste ceapa. Se lasa la calit pana carnea se schimba la culoare si scade toata zeama, amestecand sa se...
Spaghetti cu piept de pui
Pieptul de pui se taie in bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate si chorizo si le lasam la calit pana cand ceapa se inmoaie bine. Punem si rosia taiata marunt,...