vanilla

1

Bucataras
incepator

arad

Bucataras din 29.06.2010

RETETE27
PRIETENI16
Articole

Dragobetele saruta fetele.........

In Cu de toate, la: 16 Ian 2011

Dragobetele sărută fetele.....  Dragobetele sau Cap de Primăvară este sărbătoarea dragostei, a primăverii, „varianta ortodoxă ” a sărbătorii catolice Saint Valentine’s Day. În mitologia română , Dragobetele este nimeni altul decât...

Cine poarta martisoare nu mai e parlit de soare....

In Cu de toate, la: 16 Ian 2011

O altă sărbătoare ce se leagă de personajele populare Baba Dochia şi Dragobete este Mărţişorul. Legenda veche de peste 8 milenii spune ca , Dochia era fiica regelui dac Decebal, de care s-ar fi îndragostit Traian , împăratul Romei. Din rodul acestei relaţii ar fi fost...

Bucataria traditionala

In Cu de toate, la: 16 Ian 2011

"A gati, e a scrie. Nici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Volupatatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile mesei. Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exhuberant, mai firesc si mai...

Viva Espania !!! Minunta lume Tapas!!!

In Bucataras hai hui, la: 7 Ian 2011

Unii istoricii suţin că apariţia tapas-urilor , se datorează unei boli misterioase suferite de Regele Alfonso Cel  Întelept (1221-1284).  Pentru tratament medicii de la curte i-au recomandat mici îmbucături de mâncare alături de un pahar de vin. Odată ce şi-a...

Traditii si obiceiuri romanesti

In Cu de toate, la: 2 Noi 2010

Va invitam sa descoperiti frumusetea traditiilor romanesti ce se tin la sarbatorile calendaristice sau la momentele importante din viata romanilor.   Craciunul este o sarbatoare a luminii, a compasiunii fata de semeni; o vreme de voiosie, bucate alese si clipe de neuitat petrecute cu...

Meşteşuguri tradiţionale

In Cu de toate, la: 2 Noi 2010

Olăritul  Nimic nu este mai spectaculos decât mângâierea lutului în ritmul uniform al roţii de olar, încercând să ridice cu cele două mâini, ca pe o coloană fără sfârşit, vasul încă fragil. Mulţi dintre copii strânşi...

Micul Ghid al condimentelor

In Condimente, la: 28 Sep 2010

ANASON  Se folosete la salate,fasole, bauturilor alcoolice, in patiserie, panificatie, cofetarie ,dă savoare compoturilor, muraturilor (varza rosie, castraveti etc), mancarurilor de dovlecei, preparatelor de ciuperci, lichiorurilor, prajiturilor. ARPAGIC Adaugat in mod...

Mic Ghid al Vinurilor

In Bauturi, la: 28 Sep 2010

1. Riesling Vinul Riesling este un vin alb care isi are originea in frumoasele vai din Germania (de aici vin cele mai apreciate sticle de Riesling). De obicei este un vin sec cu un buchet extrem de complex, cu arome de fructe tropicale (grapefruit, lamaie, mar, piersica si fructul pasiunii)...

Afisate 1 - 8 din 8 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]