cu o zi inainte,macroul se curata de mate,de sange si de pielitze.
se spala bine si se sareaza.
se adauga si condimentul...cam un plic la 10 pesti.
a doua zi se infige in carlige fiecare macrou prin ochi si se baga si cate un departator de coaste ca sa se patrunda la interior....
Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga...
Macrou afumat
cu o zi inainte,macroul se curata de mate,de sange si de pielitze. se spala bine si se sareaza. se adauga si condimentul...cam un plic la 10 pesti. a doua zi se infige in carlige fiecare macrou prin ochi si se baga si cate un departator de coaste ca sa se patrunda la interior....
Saramura de peste
Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga...