publicat la 09.02.2016
publicat la 09.02.2016
publicat la 09.02.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Burger cu curcan
Desi timpul de gatire e mai lung, asamblarea e foarte rapida. Incepem prin a pregati carnea pe care o punem intr-o tava cu o lingurita de vegeta de gaina, piper, jumatate de pahar de vin, jumatate de pahar de apa si cei 4 catei de usturoi, tava o invelim cu staniol si o bagam la cuptor la 150 de...
Fajitas cu piept de pui
Incepem prin a taia pieptul de puii fasii subtiri dupa care il punem la marinat cu uleiul de masline, sare, piper si cumin. Intre timp spalam ardeii, ii curatam si ii taiem fasii subtiri si curatam ceapa si o taiem solzisori. Carnea o punem intr-o tigaie antiaderenta cu tot cu marinata...
Pulpite de pui invelite in bacon cu orez
Incepem prin a spala bine pulpele si a le pune la fiert in 3/4 cani de apa. Dupa ce spumam carnea, adaugam si morcovul taiat rondele si cubul de vegeta si lasam pulpele sa fiarba cam jumatate de ora. Cand timpul a trecut, oprim focul si scoatem pulpele pe care le invelim (dupa ce s-au racit...
Chilli cu carne
Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam vinul si dam focul mic. Cand vinul s-a evaporat, adaugam supa si condimentele (cumin, boia dulce,...
Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta
Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă, daca a voastră e slabă, adaugati putin de ulei pentru a prăji) si o scoatem pe un servetel care va...
Crochete de piept de pui crocante
Incepem prin a taia fasii pieptul de pui, dupa care il punem la marinat in vin, ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare, piper, boia de ardei cam pentru 2 ore la rece. Intre timp sfaramam fulgii de porumb si ii amestecam cu parmezanul si in alt bol amestecam faina cu putina sare, piper si...
Rulada de carne
Incepem prin a amesteca carnea tocata cu ouale si painea stoarsa bine si o condimentam dupa gust cu sare si piper. Pe o folie de aluminiu distribuim frumos feliutele de bacon si intindem peste compozitia de carne. Punem cascavalul taiat cubulete si ardeii taiati fasii si incepem sa rulam incet...
Tocanita de vitel
Incep prin a taia ceapa solzisori si carnea cubulete. Punem apa la fiert cu lingurita de vegeta si facem o supa falsa. Separat calim ceapa in 3/4 linguri de ulei de masline si cand s-a inmuiat adaugam si carnea si o calim. Adaugam paharul de vin si lasam sa scada, dupa care adaugam supa,...
Buzunar de vitel cu mozzarella si cascaval afumat
Eu am inceput prin a intinde bine feliile de carne si a le condimenta cu sare si piper, dupa care am taiat mozzarella si cascavalul. Odata terminate, am inceput "asamblarea" fiecarui buzunar in parte: pe fiecare felie de carne am pus cate 2 feliute mici de mozzarella si doua de cascaval...
Chiftea cu afumatura in paine
Eu am inceput prin a framanta aluatul de paine pe care l-am lasat sa creasca cam o ora. Am framantat cu iaurt de data asta pentru ca aveam niste iaurt de baut prin frigider pe care nu il mai vroia nimeni, dar se poate folosi si un aluat simplu de paine. Dupa care am prajit costita fara adaos de...
Pulpe de pui in crusta de alune
Dupa cum am spus, reteta este foarte rapida si usoara. Dupa ce am fiert pulpele de pui si le-am dat jos pielea, am amestecat mierea impreuna cu uleiul si piperul (nu am pus sare deoarece eu am folosit alune sarate) obtinand o emulsie cu care am uns bine pulpele pe care le-am trecut prin alunele...