publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde
Cartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi). Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete. Ceapa se spala si se taie rondele subtiri. Ardeiul rosu se spala si se taie cubulete. Dupa ce s-au...
Placinta sarata cu telemea si oregano
Intr-un castron, am faramitat telemeaua si am amestecat-o cu branza. Am adaugat 2 oua si am amestecat. Apoi am adaugat jumatate din smantana si am amestecat iar. Am intins foile de placinta, am uns cu ulei de masline aromat pe prima foaie, am umplut cu branza si am rulat. Am folosit cam 4-5...
Oua umplute
Ouale se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb sa iasa tari. Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit si apoi se curata de coaja si se taie in doua jumatati fiecare ou. Jumatatile de ou se asaza pe un platou si apoi pregatim umplutura. Maioneza se amesteca cu smantana lichida. Pateul...
Placinta sarata
Telemeaua se desface si se faramiteaza, se amesteca cu branza, smantana, piperul si ouale batute. Se amesteca bine, bine compozitia de branza. Se intind cate 3 foi placinta, se umplu cu crema de branza, se ruleaza si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. Se pastreaza un pic din...
Strudel cu spanac si branza de capra
Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt. Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul. Apoi am adaugat...
Chiftelute de pui cu legume
Legumele se spala si se curata. Morcovul se rade, ceapa se taie cubulete, dovlecelul se rade si el. Patrunjelul se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca legumele cu sare si putin ulei de masline. Se adauga carnea si se amesteca. Se adauga oul, pesmetul si se amesteca iar. Formam bilute...
Saleuri cu cabanos
Aluatul se desface si se taie fasii subtiri cam de 2 cm. Cabanosul se taie fiecare in 4 bucati. Se infasoara fiecare bucata de cabanos in cate o fasie de aluat, ca o spirala. Se bate un ou, se ung saleurile, se presara putina sare si oregano si se dau la cuptor, la foc iute pentru...
Spirale cu mac
Se intinde foaia de foitaj si se unge cu ou batut. Deasupra se presara macul, sare si boiaua. Se taie in fasii subtiri si se ruleaza de la un capat la altul. Se coc la foc iute cam 15 min. Se servesc cu bere sau cu ...mana :))
Clatite mexicane
Se curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii. Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul si rosiile. Se pune un praf de sare, condimente. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ouale batute usor...
Chiftelute de dovlecei cu branza la cuptor
Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare. Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga pesmetul si se formeaza mici gogoloase si se pun intr-o tava,pe hartie de copt. Dam la cuptor...
Bulz cu oua ochiuri
Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine. Dupa ce s-a omogenizat, adaugam laptele si amestecam. Lasam sa fiarba bine. Intre timp, framantam branza cu unt si cu sare (daca...
Zucchini cu urda
Dovleceii se spala bine, se curata la capete si se taie felii subtiri. Se dau la aburi vreo 4 minute, apoi se scot si se lasa putin la racit. (sau ii puteti opari cateva minute). Urda se freaca bine cu sare si se adauga mararul spalat si taiat marunt. Feliile de zucchinii se ung cu...