Pentru inceput punem orezul la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.
Pentru sos , il pregatim in timp ce avem orezul la foc, el trebuie sa fie caldut, ca odata ce isi pierde temperatura, el se ingroasa. Deci,...
Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.
Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
In acest timp...
Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.
Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,...
Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor.
Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa...
Intr-un blender, punem conserva de ton scursa de ulei, adaugam untul la temperatura camerei, sare si zeama de limeta.
Blendam bine totul pana obtinem o pasta fina.
Cu ajutorul unui pos ornam ori pe biscuite, ori pe felii de castravete sau chiar pe...
Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.
Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut...
Am spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun folie de aluminiu, merge si hartia de copt) am pus ulei de masline am presarat cu sare si piper, apoi am...
Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie
Pentru inceput punem orezul la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte. Pentru sos , il pregatim in timp ce avem orezul la foc, el trebuie sa fie caldut, ca odata ce isi pierde temperatura, el se ingroasa. Deci,...
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb
Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. In acest timp...
Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie
Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,...
Dorada la cuptor pe pat de legume
Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor. Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa...
Mousse de ton
Intr-un blender, punem conserva de ton scursa de ulei, adaugam untul la temperatura camerei, sare si zeama de limeta. Blendam bine totul pana obtinem o pasta fina. Cu ajutorul unui pos ornam ori pe biscuite, ori pe felii de castravete sau chiar pe...
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie
Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut...
Somon cu rosii la cuptor si garnitura de orez
Am spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun folie de aluminiu, merge si hartia de copt) am pus ulei de masline am presarat cu sare si piper, apoi am...