1. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa.
2. Morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare se calesc impreuna cu ceapa.
3. Adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul spalat.
4. Galbenusul de...
1. Varza se taie marunt sau se da pe razatoarea cu gauri mari(eu o prefer rasa)
2. Morcovii si patrunjelul se dau pe razatoare, iar ceapa se taie marunt.
3. Legumele se calesc 2-3 minute cu o lingura de ulei peste care se adauga apa rece. Nu umpleti oala cu apa pentru ca mai tarziu se...
1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar.
2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu...
1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte.
2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri,...
Ciorba de zarzavat cu orez si otet de pe ardei iute
1. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. 2. Morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare se calesc impreuna cu ceapa. 3. Adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul spalat. 4. Galbenusul de...
Ciorba de varza/ Luscos de post/fara carne
1. Varza se taie marunt sau se da pe razatoarea cu gauri mari(eu o prefer rasa) 2. Morcovii si patrunjelul se dau pe razatoare, iar ceapa se taie marunt. 3. Legumele se calesc 2-3 minute cu o lingura de ulei peste care se adauga apa rece. Nu umpleti oala cu apa pentru ca mai tarziu se...
Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)
1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar. 2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu...
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte. 2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri,...