Fructele se curata si se taie cuburi. Se pun in cana de blender si se blendeaza. Se adauga aromele si laptele si se mai omogenizeaza putin. Se dilueaza dupa placul fiecaruia. Se bea cu inghitituri mici pentru un rasfat total! Vara se poate adauga si gheata!
Pt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai adaugat o jumatate ceasca apa cat sa fiarba bine fasolea si am scazut pana a ramas fara zeama.
Am...
Intotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez.
Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1 ou, cascaval ras si putina faina cat sa lege si formez chiftele, bag in mijloc putin cascaval sau...
Mod preparare bezea:
Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana se spumeaza tot lichidul. Apoi se adauga lingura cu lingura zaharul si se bate pana...
Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta.
Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine,...
Incepem cu prepararea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin albicioase. Amidonul il dizolvam in putin lapte rece. Restul de lapte il incalzim putin. Peste galbenusuri se toarna amidonul dizolvat , omogenizam si apoi adaugam si...
Pt foaia de rulada:
Separam ouale si le presaram cu un praf de sare, atat albusurile cat si galbenusurile si lasam asa 2-3 minute. Batem apoi albusurile spuma cu jumatate din cantitalea de zahar si zaharul vanilat, pana cand bezeaua este tare (nu cade din castron daca il intoarcem cu...
Smoothie cu pomelo, kiwi, mandarine si mar
Fructele se curata si se taie cuburi. Se pun in cana de blender si se blendeaza. Se adauga aromele si laptele si se mai omogenizeaza putin. Se dilueaza dupa placul fiecaruia. Se bea cu inghitituri mici pentru un rasfat total! Vara se poate adauga si gheata!
Aperitiv barcute din chifle umplute cu legume, ou si branza
Pt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai adaugat o jumatate ceasca apa cat sa fiarba bine fasolea si am scazut pana a ramas fara zeama. Am...
Aperitiv chiftele de orez cu miez de cascaval
Intotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez. Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1 ou, cascaval ras si putina faina cat sa lege si formez chiftele, bag in mijloc putin cascaval sau...
Desert minipavlova cu capsune si afine
Mod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana se spumeaza tot lichidul. Apoi se adauga lingura cu lingura zaharul si se bate pana...
Taci si inghite
Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta. Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine,...
Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane
Incepem cu prepararea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin albicioase. Amidonul il dizolvam in putin lapte rece. Restul de lapte il incalzim putin. Peste galbenusuri se toarna amidonul dizolvat , omogenizam si apoi adaugam si...
Rulada cu model si crema de iaurt cu fructe de padure
Pt foaia de rulada: Separam ouale si le presaram cu un praf de sare, atat albusurile cat si galbenusurile si lasam asa 2-3 minute. Batem apoi albusurile spuma cu jumatate din cantitalea de zahar si zaharul vanilat, pana cand bezeaua este tare (nu cade din castron daca il intoarcem cu...